Järgmisel aastal korrastatakse Lilleturg ja Musumägi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Weeki installatsioon Musumäel
Tallinn Music Weeki installatsioon Musumäel Foto: Peeter Langovits

Järgmisel aastal renoveeritakse Viru tänava lilleturg ja ühes sellega korrastatakse ka Musumägi.

«Lilleturu kohal olev Musumägi on praegu veidi korrast ära. Seal on küll väga ilus kõlakoda, kuid valgust peaks seal rohkem olema. Lilleturu peale võiks teha kohviku ning Musumäele võiks tuua ka killukese Tallinna Lillefestivalist, mida seni on ainult Tornide väljakul läbi viidud. See tooks lillefestivali inimestele veelgi lähemale,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu.

Tallinna turgudest populaarseim ja pika ajalooga Nõmme turg on Sarapuu sõnul plaanis muuta otsekui pühademunaks. «Tahame, et turg pakuks veel rohkem kirkaid emotsioone.  Teeme müügikioskid omapärasemaks, paigaldame turule ka kella ja soovime, et seal kõlaks muusika,» kirjeldas abilinnapea. Ta lisas, et Nõmme turu juurde rajatakse ka selleks tarvilike maa-aluste kommunikatsioonidega korralik püsiliuväli, mida suvel saab parkimisplatsina kasutada.

Sarapuu lubas, et ka Mustamäe turule on tulevikus plaanis Nõmme turu eeskujul kohvik teha.

«Turgudele on müüjaid üha juurde tulnud ja kohati tuleb kohtadest lausa puudu,» ütles Sarapuu. «Uusi müüjaid lisandub üha ka üksnes laupäeviti töötavale kalaturule, sealseist kaupadest on kõige populaarsemad kilud, tuulehaug ja lõhe, samuti erinevat liiki suitsukala.»

«Põllumajanduses on praegu raske aeg ning väiksemad farmid suudavad ellu jääda osaliselt just turgude abil. Kui turge poleks, siis oleks väiketalude olukord veel hullem,» ütles Sarapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles