Fotod: Lasnamäel avati Eesti suurim tennisekeskus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates järgmisest esmaspäevast on kõigile huvilistele avatud Eesti suurim tennisekeskus – Tallink Tennisekeskus Lasnamäel.

Ligi 15 000 ruutmeetrine hall mahutab 14 tennise- ja 10 sulgpalliväljakut, kolm stuudiot rühmatreeninguteks ja avara jõusaali. Keskusse kolib oma kontori Eesti Tennise Liit.

«Tänasest alates ei ole tennise harrastamise takistuseks enam väljakute puudumine või nende kallis hind, tennist saavad mängida kõik sõltumata east või sissetulekust,» märkis Eesti Tenniseliidu president ja AS-i Tallink Grupp nõukogu esimees Enn Pant.

«Ühtlasi loodame, et suunitlus toetada laste- ja noortespordi arengut ning terveid eluviise võimaldab Tallink Tennisekeskusel tulevikus saada sama suure linnapoolse toetuse osaliseks nagu Tere tennisekeskusel,» tähendas Pant.

Tallink Tennisekeskuse juhataja ja Eesti Tennise Liidu peatreener Märten Tamla sõnul on halli ehitamisel mõeldud nii tippsportlastele kui harrastajatele. «Harrastajatele, kes hoiavad oma põlvi ja liigeseid enam, tegime eraldi kõige pehmema vaipkattega väljakud Eestis. Kevadel on meil plaanis rajada veel täiendavalt 6 väliväljakut,» lausus Tamla.

«Lisaks tennisele on meie keskuses oluline osa rühmatreening- ja jõusaalidel, meie 25 treeneri seast leiame sellised oma ala tipptegijad nagu Egle-Eller Nabi, Riina Suhotskaja, Kristina Nuut, Anu Ruutu ja Peeter Karask,» ütles Tamla.

ASi Infortar tütarettevõtte Inf Maja OÜ tellimusel Lasnamäel, aadressil Punane 76 valminud Tallink Tennisekeskuse pindala on 14 500 ruutmeetrit. Tennisekeskuse ehitas AS Merko Ehitus Eesti, kes on ühtlasi Eesti Tennise Liidu kuldsponsor.

Külastajate kasutada on eraldi riietusruumid täiskasvanutele ja lastele, saunad, tennisepood ja puhkeala. Keskuses on kuus saunaga riietusruumi kokku enam kui 800 riidekapiga. Külastajatele avatakse keskus 19. detsembril ning rühmatreeningud algavad 2. jaanuaril.

«Tallink Tennisekeskus on Infortari esimene investeering suurema projekti, 100 000 ruutmeetri suuruse kaubandus- ja meelelahutuskeskuse Tallink City arendamisel. Tegeleme kooskõlastuste taotlemisega ning peame läbirääkimisi võimalike rentnikega. Rentnike huvi uue kontseptsiooniga keskuse vastu on suur,» märkis ASi Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles