Lõpliku kõrguse saavutanud Balti jaama turg pidas sarikapidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaama turu ehitusel jõuti sarikapeoni.
Balti jaama turu ehitusel jõuti sarikapeoni. Foto: Astri Kinnisvara

Balti jaama turg saavutas oma lõpliku kõrguse, mille puhul tänati enam kui 150 objektil töötavat ehitajat sarikapeoga.

«Tänase sarikapeoga ütleme tänusõnad ehitajatele, kelle töö tulemusena valmib Eesti kõige omanäolisem ja kaasaegsem turg,» ütles sarikapeol Astri Kinnisvara juhatuse liige Tarmo Kleimann. «Koostöö on meeldivalt sujunud ka Tallinna linnavalituse ja kohalike elanikega, kellelt oleme turu arendamiseks saanud vajalikku tagasisidet.»

20 000 ruutmeetrise pindalaga turu krundil paiknevad 19. sajandi algusest pärinevad paekivist ajaloolised Verneri laohooned, mille fassaadid säilitatakse. Kavandatud juurdeehitused toetavad olemasolevate hoonete arhitektoonikat ja võimendavad ning täiendavad seda. Lisaks välisele ilmele paranevad oluliselt ka jalakäijate liikumisvõimalused Balti jaama piirkonnas.

Avaturg on krundi põhja- ja kirdeosas paiknev aiaga piiratud kauplemisala. Sellel hakkavad asuma nii suletavad müügipinnad kui ka lahtised turuletid. Siseturg on planeeritud kahele korrusele. Esimesel korrusel hakkavad paiknema valdavalt toiduained ja talusaadused ning teisel tööstuskaubad. Teisele korrusele plaanitakse lisaks tööstuskaupadele ka toitlustuspindasid, millel saab olema vahetu kontakt hoonest lõunasse jääva terrassi ja laste mängualaga. Samuti saab turg endale mitmekesise tänavatoiduala.

Balti jaama turu pindala on 20 000 ruutmeetrit, millest 13 600 ruutmeetril laiub kaubanduspind. Järgmise aasta mais valmiva turu maksumus on 24 miljonit eurot, millele lisandub kinnistu soetamise hind. Turu arhitektuurilahenduse koostasid Koko arhitektid ning turgu ehitab Mapri Ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles