Tallinna linn väljastas Porto Francole ehitusloa

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnaplaneerimise amet väljastas reedel Porto Franco äri- ja vabaajakeskusele pealinna sadama rajoonis ehitusloa.

Porto Franco asub Tallinna reisisadama ja vanalinna vahel Ahtri tänava ääres.

Porto Franco OÜ juhatuse esimehe Aldo Daponi teatel võimaldab ehitusluba algust teha Porto Franco kaubandus- ja bürookompleksi maapealse osa välja ehitamisega. Senised ehitustööd Porto Franco arendusobjektil on toimunud juba varasemalt väljastatud maa-aluse osa ehitusloa alusel.

Dapon lisas, et järgmise aasta alguses jõutakse lõpule ehitussüvendi rajamisega ning seejärel kandub ehitustööde fookus ärihoonete välja ehitamisele.

Porto Franco arhitektuurse lahenduse autorid on arhitektid Mihkel Tüür ja Ott Kadarik arhitektuuribüroost Kadarik Tüür Arhitektid. Porto Franco ärilise kontseptsiooni autoriks on Londonis tegutsev rahvusvaheline arhitektuuribüroo Chapman Taylor.

Porto Franco arendusse investeeritakse 160 miljonit eurot ja ehitustöödega plaanitakse lõpule jõuda 2018. aasta lõpuks. Porto Franco kaubandus- ja toitlustuspindade maht on umbes 35 000 m2, bürookeskuse maht umbes 31 700 m2 ning maa-aluses autoparklas on 1250 parkimiskohta. Porto Franco aktsionärid on Eesti kapitalil põhinevad ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles