Kaljulaid: Paldiski maanteel ei avata süstlavahetuspunkti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta lõpuni tegutseb süstlavahetuspunkt Niine tänaval Põhja-Tallinna valitsuse koridoris. Seejärel jääb Põhja-Tallinn mõneks ajaks ilma statsionaarse süstlavahetuseta.
Aasta lõpuni tegutseb süstlavahetuspunkt Niine tänaval Põhja-Tallinna valitsuse koridoris. Seejärel jääb Põhja-Tallinn mõneks ajaks ilma statsionaarse süstlavahetuseta. Foto: JUSS SASKA

Põhja-Tallinna linnaosavanema Raimond Kaljulaidi sõnul ei ole Paldiski maantee küsimus iseenesest enam aktuaalne, sest Tervise Arengu Instituut keeldub aadressil Paldiski mnt 36a süstlavahetusteenust rahastamast.

«Tallinna halduskohus langetas otsuse Paldiski maantee süstlavahetuspunkti küsimuses, milles leiab, et linna korraldus oli õiguspärane. Kohus märkis otsuses, et süstlavahetuspunkt ei oleks ohustanud vahetus läheduses elavate inimeste tervist. Kohus leidis, et linn langetas otsuse avalikes huvides. Kohus ei pidanud asjakohaseks süstlavahetuspunkti vastaste väiteid nagu oleks Erika tänaval tegutsenud süstlavahetuspunkti sulgemine seotud Arsenali keskuse ärihuvidega,» refereeris Kaljulaid halduskohtu eilset otsust.

Ta lisas, et praegu pole Paldiski mnt 36a ruumide kasutamise küsimus enam aktuaalne, sest süstlavahetusteenust sinna ei tule.

«Tervise Arengu Instituut ei ole nõus süstlavahetusteenust selles asukohas rahastama. Mis tähendab, et Paldiski maanteele kolib asendusravi ja erinevad nõustamisteenused ning Põhja-Tallinn jääb järgmise aasta alguses teadmata ajaks ilma statsionaarse süstlavahetuspunktita. Tegemist on kehva otsusega, arvestades, et tegemist on küllalt tõsise uimastiprobleemiga linnaosaga,» ütles Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles