Piltuudis: korrakaitsjad valvavad Tallinna jõuluturgu (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Kesklinna politseijaoskonna patrullpolitseinik Lennart ja abipolitseinik Viktor, kes aitavad Tallinna kesklinnas jõulurahu hoida.
Pildil on Kesklinna politseijaoskonna patrullpolitseinik Lennart ja abipolitseinik Viktor, kes aitavad Tallinna kesklinnas jõulurahu hoida. Foto: Põhja prefektuur

Politsei teatel ootab korrakaitsjaid ees töine pühadeperiood, kui tõenäoliselt tuleb taas tegeleda rohkete öörahu- ja liiklusrikkumisi ning vägivalda puudutavate väljakutsetega.

Möödunud aasta jõuluperioodil laekus hädaabinumbrile ööpäevas pea 860 kõnet, mille puhul vajati politsei sekkumist. Valdav osa nendest väljakutsetest on seotud öörahurikkumiste, vägivalla või liiklusrikkumistega ja ühisnimetajaks on sageli liigne alkohol.

«Suurim kink on ju see, kui pühad mööduvad turvaliselt lähedaste seltsis. Selle kingi aitavad inimesteni viia hulk politseiametnikke, kes pühadel tööpostil on ja kel punase kuue asemel seljas sinine politseivorm. Nemad töötavad selle nimel, et jõuda võimalikult kiiresti hädasolijateni, vajagu nad abi liikluses, tänavatel või koduseinte vahel,» teatas Põhja prefektuur sotsiaalmeedias.

Teiste seas aitavad Tallinna kesklinnas jõulurahu hoida politseijaoskonna patrullpolitseinik Lennart ja abipolitseinik Viktor (pildil).

Siseminister Andres Anvelt kinnitas pärast 19. detsembril Berliini jõuluturul toimunud rünnakut, et Eesti ohutase tõusnud ei ole. «Turvalisuse tagamiseks oleme Tallinna vanalinna ning suurema liikluse ja külastatavusega piirkonnad võtnud hoolika vaatluse alla. Teeme kõik selleks, et Eesti inimeste jõulud ja aastavahetus oleksid rahulikud!» kinnitas minister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles