Linnaosavalitsus palkab Stroomi randa ja Kopli parki pargivahi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Stroomi rannas.
Inimesed Stroomi rannas. Foto: Jaanus Lensment

Põhja-Tallinna valitsus otsib pargivahte, kelle ülesandeks jääb heakorra eest hoolitsemine ning avaliku korra tagamine ja inimeste abistamine Stroomi rannapargis ja Kopli kalmistupargis.

Kahe pargivahi teenistuskoha loomise eelnõu kiitis kolmapäeval heaks Tallinna linnavalitsus.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on 2017. aasta linnaeelarves planeeritud Stroomi ranna ja rannapargi ning Kopli kalmistupargi ulatuslik renoveerimine ning uuendamine, samuti uute pinkide, prügikastide ja riietuskabiinide ostmine. Et investeeringud kestaksid ning vajadus vandaalitsemise järgseteks hooldustöödeks väheneks, luuakse linnamajanduse osakonda kaks pargivahi töökohta.

«Aastast aastasse on olnud suur probleem Põhja-Tallinna parkides paiknevate kõikvõimalike infostendide, valgustite, pinkide ja skulptuuride lõhkumine ja sodimine. Kahtlased seltskonnad tõrjuvad parkidest jalutajaid, tarvitavad alkohoolseid jooke ega lase lastega peredel ennast turvaliselt tunda. Otsustasime sellele lõpu teha. Seetõttu otsime oma meeskonda kaht tublit inimest, kelle peamisteks tööülesanneteks jääb Stroomi ja Kopli kalmistupargi territooriumitel korra tagamine, olmeprahi ja murdunud okste koristamine pargiteedelt ning murult ning vajadusel lihtsamate haljastustööde tegemine,» ütles Kaljulaid.

Pargivahi olemasolu aitab vältida situatsiooni, kus pargipinkidel on koha sisse võtnud lärmakad, alkohoolseid jooke või narkootilisi aineid tarbivad seltskonnad, kelle läheduses ei taha teised inimesed viibida. Pargivahi ülesandeks on selliste seltskondade kogunemist ennetada.

Pargivahid palgatakse linnaosa eelmise aasta eelarveküsitluse tulemusel vabanevate vahendite arvelt. Põhja-Tallinnas toimus eelmisel aastal eelarve teemaline küsitlus, kus kohalik kogukond otsustas kahe kolmandiku võrra vähendada piirkondlike ürituste eelarvet ning selle arvelt tõsta oluliselt heakorra eelarvet. Sellega seoses kaob linnaosas varem ürituste korraldusega seotud töökoht, mille arvelt palgataksegi pargivahid.

Kõikidel isikutel, kes soovivad kandideerida pargivahi töökohale, palub Põhja-Tallinna valitsus võtta ühendust telefonil 645 7060,  645 7040 või e-postil magnus.kiis@tallinnlv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles