Savisaar ja teised Tallinna juhid pole riigikokku minekut veel otsustanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsjastel valimistel suurima arvu hääli kogunud Edgar Savisaar pole veel otsustanud, kas ta läheb riigikokku.
Äsjastel valimistel suurima arvu hääli kogunud Edgar Savisaar pole veel otsustanud, kas ta läheb riigikokku. Foto: Liis Treimann

Valimistel kõige rohkem hääli saanud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pole riigikokku minekut veel otsustanud, ka teised parlamenti valitud Tallinna juhid pole Toompeale minekus veel kindlad.


«Riigikokku minekuga on veel aega, praegu on ta kindlalt Tallinna linnapea,» vahendas linnavalitsuse nõunik Liina Oja Savisaare vastuse Postimehe küsimusele riigikokku mineku kohta.

Peale Savisaare osutusid parlamenti valituks veel abilinnapead Deniss Boroditš ja Yana Toom ning Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra ja Haabersti vanem Viktor Vassiljev.

Vassiljev oli ainus, kes ütles kindlalt, et ta läheb riigikokku. «Kui rahvas ütles, et mine riigikokku, siis tuleb minna. Küll rahvas teab, mida tuleb teha,» ütles Vassiljev Postimees.ee’le. Ta soovitas siiski kõigepealt ära oodata valimistulemuste kinnitamise. Enne seda ei mõtle ta ka oma mantlipärija kandidatuurile.

«Kahjuks ei ole selle ametikoha täitmine minu otsustada. Meil on palju tublisid inimesi, keda ma ise hea meelega oma tööd jätkamas näeksin, aga praegu tõesti ei tea, kellest võib järgmine linnaosavanem saada. Seda küsimust ei ole ka erakonnas arutatud, sest enne valimis ei olnud ju teada, kes läheb riigikokku, kes mitte. Aga ma olen veel paar nädalat kindlasti oma ametis ja selle aja jooksul toimuvad üleval pool konsultatsioonid ja arutelud ja asjad saavad selgeks,» rääkis esimeses valimisringkonnas ehk Haaberstis, Kristiines ja Põhja-Tallinnas 1899 häält kogunud Vassiljev.

Nõmme vanem Rainer Vakra pole oma sõnul veel otsust langetanud. «Ma saan 10. märtsil 30-aastaseks ja ma olen igal pool öelnud, et ma ei tee seda otsust 29-aastasena,» ütles 1259 häälega riigikokku valitud Nõmme linnaosavanem.

«Eks ma nüüd neljapäevani mõtlen. Vaatan üle Nõmme linnaosa tegemised ja kindlasti arutan seda erakonnakaaslastega, vanema kolleegi Jüri Ratasega ja vanaisa Elmariga ning siis otsustan. Niipea, kui ma saan 30-aastaseks, teen ma selle otsuse,» lubas Vakra.

Kindlat vastust ei andnud ka Tallinnas kommunaalvaldkonda kureeriv abilinnapea Deniss Boroditš. «Eks see nädal näita, kas lähen riigikokku või mitte, kõik on alles nii värske,» ütles eilsetel valimistel 5368 häält saanud Boroditš. «Tuleb kõiki asju vaadata ja kaaluda.»

Ta lisas, et ka seda tuleb jälgida, kuidas hakkavad kulgema läbirääkimised valitsuskoalitsiooni moodustamiseks, millised suunad seal võetakse. «Minu eesmärk on olla ühiskonnale võimalikult kasulik,» ütles abilinnapea. «Seepärast peangi põhjalikult kaaluma, kus ma saan seda rohkem teha.»

Haridus- ja kultuurivaldkonda juhtiv abilinnapea Yana Toom kogus valimistel 4495 häält, kuid temagi pole veel otsustanud, kas siirdub all-linnast Toompeale. «Mina tahaksin langetada otsuse võimalikult kiiresti, aga siin on veel asjaolusid, mida ma ei tea. Arvan, et selgus saabub lähipäevadel,» lausus abilinnapea.

Oma praeguses ametis peab Toom selle kuu jooksul lahendama küsimuse, millistel alustel hakatakse tuleval õppeaastal vastu võtma lapsi Tallinna koolide esimestesse klassidesse. Abilinnapea sõnul on asja otsustamine lõpusirgel ning selle pärast pole vaja muretseda. «Määrus on menetluses ning jõuab järgmisel nädalal linnavalitsuse kabinetiistungile. Töö ei jää mingil juhul tegemata,» kinnitas Toom.

«Aga mis puudutab riigikokku minekut, siis tõesti veel ei tea. Tahaks küll, aga eks elu näitab,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles