Tallinna eliitkoolid alustavad vastuvõtuga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliitkooli saavad 1. septembril minna vaid vähesed katsetel käinud lapsed.
Eliitkooli saavad 1. septembril minna vaid vähesed katsetel käinud lapsed. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinnas alustavad niinimetatud eliitkoolid ülelinnalist vastuvõttu jaanuaris või veebruaris. Kolm kooli – Prantsuse lütseum, Vanalinna hariduskolleegium ja Tõnismäe reaalkool – on avalduste vastuvõtmist juba alustanud.

Mitteelukohajärgsed koolid on Tallinna haridusameti juhtivspetsialist Viivi Loki sõnul alustanud lastevanematele katsete kohta informatsiooni jagamist, kirjutab ERR uudised. Katsete tulemused peaks neis koolides selguma enne märtsi, mil ülejäänud koolid alustavad taotluste vastuvõtmist.

Ülelinnalise vastuvõtuga koolid on Tallinna Inglise Kolledž, Tallinna Juudi Kool, Tallinna Prantsuse Lütseum, Tallinna Reaalkool, Tallinna Tõnismäe Reaalkool ja Vanalinna Hariduskolleegium, ülelinnalise vastuvõtuga klass avatakse Gustav Adolfi Gümnaasiumis, Tallinna 21. Koolis, Tallinna Saksa Gümnaasiumis, Tallinna Linnamäe Vene Lütseumis, Kadrioru Saksa Gümnaasiumis ja Tallinna Pae Gümnaasiumis.

Piirkonnakoolidesse astumiseks saab taotlusi esitada 1.–15. märtsini ning avaldusi ootab haridusamet eelkõige e-kooli kaudu, kuid neid saab esitada ka paberkandjal ametis kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles