Tallinnas avatakse heategevusliku eesmärgiga jääskulptuur

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastat juhib punane kukk.
2017. aastat juhib punane kukk. Foto: Igor Sapozhkov / PantherMedia / Scanpix

Hiina kalendriaasta vahetumise tähistamiseks avatakse laupäeval kell 16 Tallinnas Kristiine ostukeskuse peaukse ees punase tulekuke jääskulptuur, mis kannab Tallinna loomaaia jaoks heategevuslikku eesmärki.

Üle pooleteise tonni kaaluva jääskulptuuri autor on skulptor Tiiu Kirsipuu, kellele on see tänavuse talve ainukene taoline teos.

«Kuju valmimisprotsess on aeganõudev ning võtab neli päeva,» kommenteeris Kirsipuu. «Võtsin väljakutse hea meelega vastu. Pealegi minu andmetel sel talvel Tallinnas rohkem nii suuri jääskulptuure ei valmi. Kutsume rõõmuga kõiki meie kukke vaatama.»

Kristiine ostukeskus annab sotsiaalmeedias igale soovijale võimaluse Tallinna loomaaia jaoks heategu teha. Selleks tuleb vaid jääst kuke pilti jagada ning heategu on tehtud: mida rohkem kukk levib, seda suurem on Kristiine ostukeskuse annetus Tallinna loomaaiale.

«Kasutame selle heategevusliku annetuse loomade heaolu parandamiseks, muretsedes süüa ning aedikutesse mitmesuguseid loomadele tegevust pakkuvaid esemeid,» sõnas Tallinna loomaaia direktor Tiit Maran.

Avamisüritusel võtavad sõna Tiiu Kirsipuu, Tallinna loomaaia metoodik Darja Zubareva ning Kristiine linnaosa vanem Vadim Belobrontsev. Lisaks astub tuletantsutrupp üles eksootilise draakonitantsuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles