Allan Alaküla lahkus Tallinna TV nõukogust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Alaküla.
Allan Alaküla. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsus kutsus Allan Alaküla tagasi sihtasutuse Tallinna Televisioon (TTV) nõukogust, ühtlasi määrati sihtasutuse nõukogu liikmeks Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

Allan Alaküla esitas 23. jaanuaril avalduse tema tagasikutsumiseks sihtasutuse Tallinna Televisioon nõukogu liikme kohalt. Alaküla ütles Postimehele, et otsus lahkumiseks oli täielikult tema enda initsiatiiv.

TTVst otsustas ta enda sõnul lahkuda kahel põhjusel. «Ma arvan, et pärast Toomas Leppa tuleb asutust uuendada, ka nõukogu tasemel. Seega arvan ma, et on parem, kui seda teeb uus inimene,» ütles Alaküla.

Teine põhjus puudutab erimeelsusi uue juhatuse liikme konkursi korraldamisel. «Linnavalitsus soovis uue juhatuse liikme avaliku konkursi kohe läbi viia. Mina ei pidanud seda heaks plaaniks ja ma arvan, et seda võiks teha nõukogu uus esimees,» rääkis Alaküla.

«Linnavalitsus soovis uue juhatuse liikme avaliku konkursi kohe läbi viia. Mina ei pidanud seda heaks plaaniks ja ma arvan, et seda võiks teha nõukogu uus esimees.»

Nõukogu liikmeks määratud Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf kinnitas, et üks tema esimesi eesmärke on homme koguneval nõukogu koosolekul kuulutada välja avalik konkurss Tallinna Televisioonile teise juhatuse liikme leidmiseks.

Küsimusele, kas ta võtab üle ka Allan Alakülast tühjaks jääva nõukogu esimehe koha, vastas Klandorf, et täna on ta lihtsalt nõukogu liige, kuid homsel nõukogu kogunemisel seda otsustatakse. «Ei tahaks rutata asjadest ette,» lausus ta.

Klandorf hakkab enda sõnul esmalt tegelema Tallinna Televisiooni rahalise seisuga ja eelmise juhi ajal tekkinud kriminaalasjaga.

«Tallinna Televisioon ei ole sattunud just eriti heasse valgusesse. Nõukogu esimehena oleks väga hea ka see, kui vaatajate arv oleks kindlasti suurem,» rääkis ta. Ta tõdes, et nõukogu ei vaata niivõrd programmi sisu, kui telekanali majanduslikku poolt.

Klandorf rõhutas, et tema näeks Tallinna Televisiooni juures hea meelega ühiskondlikku nõukogu. Praegu seisab selle arutamine ees linnavolikogu kultuurikomisjonis. Tallinna Televisioon peaks abilinnapea arvates olema väike mudel Eesti Rahvusringhäälingust.

Kas Klandorf soovib telekanalis senisest enam poliitilist tasakaalustatust näha? «Ma ei ole olnud väga järjepidev Tallinna TV vaataja. Sisu jääb rohkem juhatuse pädevusse, aga ma usun, et isegi praegu on juba paranemise märke veidike näha. Eks ole paljudele poliitikutele tehtud ettepanekuid tulla Tallinna TVsse rääkima erinevatel teemadel, aga alles mingi aeg tagasi ei tahtnud eelmise valitsuse juht Tallinna Televisiooni valitsuse pressikonverentsile sisse lasta,» tõdes ta ja lisas, et leida tuleb kuldne kesktee, kus kõik poliitikud saaksid telekanalis esineda.

Tallinna linn on sihtasutuse Tallinna Televisioon ainuasutaja. Sihtasutuse nõukogu koosseisu kuuluvad Leonid Mihhailov, Andres Kollist, Kaja Laanmäe, Toivo Tootsen ja Aini Härm ning linnavalitsuse otsuse kohaselt homsest ka Kalle Klandorf.

Linna esindajaks sihtasutuse nõukogusse võib määrata linnavolikogu liikme, linnavalitsuse liikme, linnaametniku või asjatundja, kellel on ülesannete täitmiseks vajalikud teadmised ja kogemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles