Kalevi keskstaadion läbib tantsupeo ajaks põhjaliku uuenduskuuri

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast rekonstrueerimist näeb Kalevi keskstaadion välja selline.
Pärast rekonstrueerimist näeb Kalevi keskstaadion välja selline. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Riigi, linna ja spordiselts Kalevi esindajad allkirjastasid täna lepingu, mille alusel toimub 2019. aasta tantsupidu rekonstrueeritud Kalevi staadionil, kus on uued tribüünid ning tantsijate ligipääsud maapinna tasandilt.

Täna sõlmisid Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas, kultuuriminister Indrek Saar ja Eesti Spordiseltsi Kalev president, brigaadikindral Meelis Kiili koostöölepingu Kalevi keskstaadioni rekonstrueerimiseks.

«See on koostöö, mis on suunatud Eesti inimestele. Et rahvas saaks liikuda, sportida, aga ka kultuuriga tegeleda. Sest spordiseltsile Kalev on väga oluline, et meie identiteeti kandev tantsupidu sinna jääks,» lausus Kiili.

«Sõlmitud koostööleping on selle tõestuseks, et riigi ja linna koostöös saab korda saata väga suuri asju,» lisas Aas.

Kultuuriminister Indrek Saar, brigaadikindral Meelis Kiili ja Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas.
Kultuuriminister Indrek Saar, brigaadikindral Meelis Kiili ja Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Koostöölepingu eesmärk on reguleerida Kalevi keskstaadioni I etapi rekonstrueerimise rahastamist kultuuriministeeriumi ja Tallinna linna poolt ning aidata sellega kaasa olemasoleva staadioni saamisele rahvusvahelistele nõuetele vastavaks staadioniks.

Koostöölepinguga kinnitavad osapooled, et staadion jääb spordifunktsioonide täitmise kõrval ka tantsupidude toimumise paigaks ning staadioni rekonstrueerimisel arvestatakse tantsupidude korraldamisest tulenevate nõuetega.

Riik ja linn investeerivad staadioni ümberehitamisse ühtekokku 14 miljonit eurot, rajatise hilisemad ülalpidamiskulud kannab staadioni omanik, MTÜ Eesti Spordiselts Kalev.

Kalevi keskstaadion rekonstrueeritakse Eesti rahvusstaadioniks. Alale peab jääma spordifunktsioon, kuid seda laiendatakse uute sportimisvõimalustega ning sporti toetavate kaasfunktsioonidega nagu hotellid, toitlustus ja spordipoed. Ühtlasi tagatakse staadionil tantsupidude ja teiste suurürituste korraldamise võimalus.

Tänavu tahetakse ära teha projekteerimistööd ja ehituse hanked. Ajagraafikus püsimiseks koostatakse lammutusprojekt ning sügisel alustatakse ehitiste ning nõlvade teisaldamisega.

2018. aastal ehitatakse peatribüünid ja rajatakse tantsijate väljakule pääsud. 2019. aastaks jäävad staadioni väljaku rekonstrueerimistööd ning valgustus ja helindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles