Laienev GAG võtab sügisel esimesse klassi kuni kuus klassitäit lapsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasiumi põhikool hakkab tegutsema Vana-Kalamaja tänaval.
Gustav Adolfi gümnaasiumi põhikool hakkab tegutsema Vana-Kalamaja tänaval. Foto: Jaanus Lensment

Gustav Adolfi Gümnaasium (GAG) võtab sügisel esimesse klassi kuni kuue klassikomplekti jagu õpilasi.

«Esialgsete plaanide kohaselt võtab GAG tuleval õppeaastal vastu kuni kuus esimest klassi ning teiste klasside õppetöö jätkub senises mahus,» ütles Tallinna haridusameti üldosakonna peaspetsialist Leini Jürisaar reedel.

Vana-Kalamaja tänavale rajatav 1.–6. klasside õppehoone hakkab täituma järk-järgult, nii nagu igal aastal uusi klasse avatakse, selgitas Jürisaar. «Laste arv hakkab kasvama sujuvalt, sõltuvalt esimestesse klassidesse soovijate arvust avatakse aastas viis-kuus klassikomplekti,» märkis haridusameti esindaja.

«Aja jooksul on plaanis avada kuni 30 klassikomplekti kokku 600–700 õpilasele,» lisas Jürisaar.

Selgitades uute õpetajate värbamist GAGi, viitas Jürisaar, et sellega tegeleb kooli juhtkond, kuid tema hinnangul ei tohiks õpetajate leidmine raske olla.

«Tallinna koolides on kokku ligikaudu 3500 õpetajat ning 3–5 õpetaja leidmine ei tohiks olla probleemiks. Tallinna õpetajad liiguvad koolide vahel kümnete kaupa igal õppeaastal, õpetajaid tuleb meile ka teistest maakondadest, kus õpilaste arv väheneb,» selgitas Jürisaar.

Haridusameti esindaja sõnul pingutavad kõik selle nimel, et koolimaja valmiks tähtajaks, kuid kui see mingil põhjusel siiski takerdub, kindlustab ehitusettevõte objekti valmimiseni asenduspinna. «Ka praegu käib GAGis remont – renoveeritakse võimlahoonet koos seal asuvate klassiruumidega –, kuid õppetöö on korraldatud nii, et kõik ettenähtud tunnid saavad läbi viidud,» viitas Jürisaar.

GAGi uues algklasside majas esialgu võimlat ei ole, see plaanitakse tulevikus rajada eraldi hoonena, lisas Jürisaar.

«GAG algklasside maja eskiisprojekti loomise käigus arutati, kas rajada võimla praegu renoveeritavasse hoonesse või lahendada see juurdeehituse käigus. Leiti, et kui rajada võimla olemasolevasse hoonesse, ei lahendaks see pikemas perspektiivis kooli vajadusi ning piiraks ruumivajaduste katmist. Seepärast otsustati võimla rajada eraldi juurdeehitusena teises etapis. Juurdeehituse rajamiseks on vaja koostada veel ka detailplaneering,» märkis haridusameti esindaja.

Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri ja linnavalitsuse initsiatiivil praegusest koolikompleksist umbes kilomeeter eemale rajatava algklasside hoone idee on pälvinud osa kooli vilistlaste, lapsevanemate ja õpetajate vastuseisu, kes näevad selles GAGi terviklikkuse ja identiteedi lõhkumist.

1631. aastal asutatud Gustav Adolfi Gümnaasium on Eesti vanim ja Euroopa üks vanimaid järjepidevalt tegutsenud haridusasutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles