Viimsisse kerkib uus lasteaed

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Pärtle lasteaed.
Uus-Pärtle lasteaed. Foto: Viimsi vallavalitsus

Sel nädalal algavad Viimsis Lubja külas Uus-Pärtle kinnistul uue ja lapsesõbraliku lasteaia ehitustööd.

Lasteaia valmimisel saab vald juurde kuni 144 lasteaiakohta, sealhulgas kümme erivajadusega lapse kohta. Uue kuuerühmalise Uus-Pärtle lasteaia ehitus peaks valmima 2017. aasta sügisel ning läheb maksma 1,7 miljonit eurot.

Viimsi abivallavanema Jan Trei sõnul on viimase kümne aastaga märgatavalt kasvanud elanike arv. «Aastatega on suurenenud vallas vajadus lasteaiakohtade järele. Viimsi vald on üks vähestest omavalitsustest Eestis, kus elanikkond kasvab. 2017. aasta jaanuari seisuga elas Viimsi vallas rahvastikuregistri andmetel 19 042 nimest. Meie mahukamaid ülesandeid on tagada oma elanikele kvaliteetsed kodulähedased alus- ja üldhariduse omandamise võimalused,» ütles Trei.

«Viimsi eripäraks on see, et suure osa elanikkonnast moodustavad just noored ja lapsed, kes vajavad kasvamiseks piisaval määral häid lasteaedu ja koole. Koolikohtade kõrval püsib Viimsis vajadus jätkuvalt ka lasteaiakohtade järele. 2017. aasta jaanuari seisuga oli munitsipaallasteaia koha ootel järjekorras enam kui 300 last,» rääkis Trei.

Abivallavanema sõnul hakkab lähiaastatel küll lasteaiaealiste laste arv tasapisi langema, kuid täiendavate kohtade loomise järele püsib siiski vajadus.

«Uus-Pärtle lasteaia ehitamisega astume olulise sammu, et vallas lasteaiakohtade puudust veelgi leevendada. Uus-Pärtle lasteaia rajamisega saavad valla lapsed sügiseks uue, lapsesõbraliku, ilusa, moodsa ning põnevate lahendustega lasteaia koos heatasemelise personaliga, et selle abil veeta õnnelik lapsepõlv Viimsi lasteaias,» märkis Trei.

Kahekorruselisse hoonesse netopinnaga 1551 ruutmeetrit on planeeritud ruumid ka muusika-, kunsti- ja võimlemistundideks ning ka teraapiaks.

Hoone projekteerimisel on arvestatud energiatõhususega. Ehitis tuleb vormilt ümar eesmärgil, et välisseina pinda oleks võimalikult vähe. Suvekuudel on rühmaruumides tagatud mõistlik õhutemperatuur, selleks on ümber hoone projekteeritud parajalt lai räästas, mis annab varju nii päikese kui ka vihma eest. Lisaks on akendel päikesekaitseklaasid.

Uus-Pärtle lasteaia hoone on projekteerinud Arhitektuurinurk OÜ. Projekteerimisel on aluseks võetud 2012. aastal Haabneeme alevikus Veiko Teini kavandi järgi valminud 144-kohaline Laanelinnu lasteaed, mis kompaktsuselt on ühtviisi nii funktsionaalne, energiasäästlik kui ka hubane ja lapsesõbralik. Lasteaia ehitab Nordlin Ehitus OÜ. Projekti kogumaksumusest 85 protsenti saab vald EASi toetusena regionaalarengu fondi linnapiirkondade jätkusuutlikkuse meetmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles