Mustamäel hukkus ülekäigurajal auto alla jäänud naine (6)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinnas Mustamäel hukkus eile õhtul ülekäigurajal teed ületades autolt löögi saanud naine, õnnetuskohalt peatumata lahkunud autojuhi tabas politsei täna ennelõunal.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul juhtus õnnetus kella 22.20 ajal Sütiste teel, kus 60-aastane naine ja tema tütar ületasid koos koeraga teed, kui tumedat värvi sõiduauto sõitis vanemale naisele ja koerale otsa. Kiirabi viis raskelt viga saanud jalakäija haiglasse, kus ta paar tundi hiljem suri. Autolt löögi saanud koer suri õnnetuskohal.

Sündmuspaigalt põgenenud autojuhi pidasid Lääne-Harju jaoskonna patrullpolitseinikud kinni täna kella 11 ajal. Korrakaitsjad kontrollisid piirkonda ja sõitsid läbi kortermajade parklaid, kui leidsid Vilde teel asuva elumaja juurest avariitundemärkidega BMW, mille kasutajaks osutus esmase juhtimisõigusega 19-aastane mees.

«Hetkel on alust arvata, et sama noormees juhtis autot ka eile ning osales avariis. Ta on ütluste võtmiseks toimetatud jaoskonda,» teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Pärast liiklusõnnetust liikus auto tunnistaja sõnul Sütiste ja Tervise tee ristmikult Keskuse tänava poole. «Teeolud ja nähtavus õnnetuspaigas olid head, lubatud suurim kiirus 50 km/h. Hetkel on teada, et kumbki jalakäijatest helkurit ei kasutanud,» märkis amet hommikuses pressiteates.

Põhja prefektuuri Lääne-Harju jaoskonna välijuht Pirko Pärila sõnul tuleb linnas liikudes ning eriti ülekäiguraja vahetus läheduses olla väga ettevaatlik, valida pigem aeglasem sõidukiirus ning jälgida hoolega, kas tee on vaba ja ohutu.

«Mis tahes asjaoludel õnnetus juhtus, teeb olukorra veelgi traagilisemaks ja kurvemaks see, et autojuht jättis inimesed abitusse seisundisse ning põgenes. Loodetavasti juht mõistab oma viga ning annab endast teada,» ütles ta.

Politsei palub kõigil, kes õnnetust pealt nägid, sellest teada anda politsei kliendiinfo telefonil 612 3000 või aadressil pohja.lmt@politsei.ee.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles