Maanteeamet asus Kristiine ristmiku kaameraid seadistama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Kristiine ristmikul.
Kiiruskaamera Kristiine ristmikul. Foto: Andres Haabu

Maanteeameti spetsialistid on asunud Tallinnas Kristiine ristmikul asuvaid liikluskaameraid seadistama.

«Maanteeameti poolt Tallinna linnalt üle võetud kaks kiiruskaamerat Tallinnas Endla tänava, Tulika tänava ja Sõpruse puiestee ristmikul ehk nii-öelda Kristiine ristmikul on tänase seisuga siseriiklikult taadelduks tunnistatud ning alanud on süsteemi seadistamise ja katsetamise faas,» ütles maanteeameti liikluskorralduse osakonna liikluskorraldusvahendite haldur Krisela Uussaar esmaspäeval.

Uussaar ei osanud veel öelda, millal kaamerad tööle hakkavad, kuid lubas, et maanteeamet lähtub varasemast praktikast ning teavitab kodanikke üleriigilise meedia vahendusel uute kiiruskaamerate käivitamisest aegsasti ette.

Tallinn andis eelmise aasta lõpus linna omanduses olnud Kristiine liiklusjärelevalvesüsteemi koos selle juurde kuuluvate kaamerate, tarkvara, andmekeskuse ja kaamerapunktidega ning dokumentidega maanteeameti kasutusse, kuna ainult riigil on politsei- ja piirivalveameti kaudu ainuõigus liiklusjärelevalve süsteemiga tuvastatud väärtegusid kohtuväliselt menetleda. Järelevalvesüsteemid, mis linn 2011. aastal riigihankega soetas ja paigaldas, on seni olnud kasutamata.

«Kristiine ristmiku kiiruskaamerad hakkavad käivitamisel fikseerima lubatud sõidukiiruse ületamist,» lisas Uussaar.

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Jaan Tarmak ütles novembris, et Kristiine ristmiku kaamerasüsteem hakkab alguses mõõtma autode kiirust, hiljem ka foorituledest kinnipidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles