GAGi vilistlaskogu avaldas direktor Hendrik Agurile umbusaldust (6)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM11:HENDRIK AGUR :TALLINN, EESTI,03SEP13.
Gustav Adolfi G
TLNPM11:HENDRIK AGUR :TALLINN, EESTI,03SEP13. Gustav Adolfi G Foto: Andres Haabu / Postimees

Gustav Adolfi Gümnaasiumi vilistlaskogu juhatus on vastu plaanile kahekordistada lähiaastatel kooli õpilaste arv ning kolida esimene ja teine kooliaste septembrist Vana-Kalamaja tänaval asuvasse koolimajja ning avaldas kooli direktorile Hendrik Agurile umbusaldust.

Plaani teostamine antud kujul tuleb vilistlaskogu hinnangul peatada ja kooli arengukava uuesti kõigi huvigruppidega läbi arutada, teatasid vilistlaskogu esindajad kolmapäeval BNSile.

GAGi vilistlaskogu juhatus toetab www.gag400.ee initsiatiivgrupi pöördumist ja ühineb selles toodud seisukohtadega. Tallinna linna ja koolijuhi plaani vastu koostatud pöördumine on kahe nädalaga kogunud ligi 900 GAGi vilistlase ja lapsevanema toetushäält.

«GAGi vilistlased ei ole nõus linnavalitsuse, haridusameti ja GAGi juhtkonna teguviisiga, et paljude perede elu puudutav otsus tehti ilma koolipere ja huvigruppidega läbi arutamist. Kinnitatud arengukavale mitte vastav otsus GAGi totaalseks ümberkujundamiseks käidi linna ja koolijuhi poolt välja ootamatult ja sündinud faktina 2016. aasta juunis,» ütles vilistlaskogu juhatuse esimees Margus Mets.

Mingit laiemat arutelu, informeerimist ehk kaasamist selle muutuse osas ei toimunud kuni lapsevanemate ja vilistlaste aktiivse vastasseisu tekkimiseni, märkis vilistlaskogu juhatus.

«Olukorras, kus 2014. aastal kehtestatud «GAGi arengukavas 2015–2017» pole sõnagi kooli laiendamisest ja selle vajadusest, ei saa koolipere ootusi sedavõrd brutaalselt ignoreerida. Kui on tungiv ja põhjendatud vajadus klasside arvu suurendada mingil määral, peaks Tallinna linn kaaluma Kooli tänav 2 hoone andmist GAGile, et saaks tekkida orgaaniline koolilinnak,» teatas vilistlaskogu juhatus.

Tekkinud olukorras avaldas vilistlaskogu juhatus umbusaldust kooli laiendamise plaani eestvedajale GAGi direktorile Hendrik Agurile. «Koolijuhi sõnavõtud enda pakutava lahenduse kaitseks on kahetsusväärsel kombel muutunud plaani vastustavate vilistlaste ja lapsevanemate halvustamiseks, ja see ei käi enam kokku meie ajalooliste traditsioonide, Kusti kooli vaimu ja põhimõtetega,» märkis Mets.

Vilistlaskogu juhatus leiab, et viimane aeg on kooli laiendamise osas aeg maha võtta, kõiki huvigruppe kaasates läbi arutada GAGi uus arengukava ning mitte langetada pöördumatute tagajärgedega enneaegseid otsuseid Vana-Kalamaja tänava koolimaja kasutuselevõtu kohta GAGi osana.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles