Kõlvart: toetan Hendrik Aguri jätkamist GAGi direktorina

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart Postimehe stuudios.
Mihhail Kõlvart Postimehe stuudios. Foto: Mihkel Maripuu

Vastuseks Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) vilistlaskogu pöördumisele, kus nõuti Hendrik Aguri tagasiastumist, ütles Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, et peab õigeks kooli laienemisprojekti jätkamist praeguse direktori Hendrik Aguri juhtimisel – kooli tulemused kinnitavad tema head tööd.

«Hendrik Agur on juhtinud GAGi üle üheteistkümne aasta, mille jooksul on kool edukalt arenenud,» märkis Kõlvart. «GAG on õpitulemuste poolest üks Eesti paremaid koole: Hendrik Agur pälvis 2015. aastal presidendi kultuurirahastu hariduspreemia, GAGi õpetajaid on korduvalt tunnustatud haridusauhindadega ning koolis toimub lisaks tavapärasele õppetööle silmapaistvalt aktiivne tegevus huviringide, kultuuri- ja haridusprojektidega.»

«Ükski organisatsioon, eriti veel haridusasutus, ei arene iseenesest, vaid vajab sihipärast juhtimist,» ütles Kõlvart. «Positiivsete tulemuste saavutamine eeldab pühendunud tööd. Hendrik Agur on aastate jooksul tõestanud, et suudab ja oskab GAGi juhtida. Seetõttu pean õigeks, et GAGi laienemisprotsess jätkub nii nagu kavandatud – selleks, et luua paremad õppimisvõimalused ning -tingimused suuremale hulgale lastele.»

Kõlvart lisas, et kui me jagame inimeste vahel materiaalseid väärtusi, näiteks raha, maad, maju, või ükskõik mida muud, siis nende väärtus kahaneb selle võrra, mida rohkemate inimeste vahel need jagunevad. «Kui me jagame mittemateriaalseid väärtusi, nagu kultuur või haridus, siis nende jagamise tulemusel väärtus kasvab – seeläbi luuakse uusi väärtusi, millest on kasu palju enamatel inimestel,» lausus Kõlvart.

«21. sajandi Eestis on täiesti ebamõistlik piirata hariduse kättesaadavust,» ütles Mihhail Kõlvart. «Ka ajalooline kool peab haridussüsteemis aset leidvate muudatustega sammu pidama. Praegu toimub GAGis õppetöö kahes vahetuses, teise õppehoone lisandumisel saavad kõik noorema kooliastme õpilased käia koolis hommikupoole ning progümnaasiumi ja gümnaasiumi õpilaste õpikeskkond paraneb märkimisväärselt. Laienemine hakkab toimuma ühe aasta kaupa järkjärgult ja sujuvalt. Teeme linna ja kooli poolt kõik, et GAGi parimad omadused mitte ainult ei säili, vaid võimenduvad. Kalamaja on üks kiiremini arenevaid piirkondi Tallinnas, mille elanike arv on viimastel aastatel hüppeliselt suurenenud, nagu sellega seoses ka koolikohta vajavate laste arv. GAGi soovib igal aastal õppima asuda oluliselt rohkem lapsi, kui kool suudab vastu võtta. Kalamaja laste jaoks on GAGi laienemine tähtis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles