Selgus Kalaranna arhitektuurivõistluse võitja (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalaranna 1 kinnistu arhitektuurivõistlusele laekunud üheteistkümne töö hulgast tunnistati esikoha vääriliseks arhitektuuribüroo Kadarik Tüür Arhitektid OÜ võistlustöö «Kesk-Küla».

Võidutöö autorid on Mihkel Tüür, Ott Kadarik, Viktoria Andrejeva, Marleen Stokkeby, Harri Kaplan, Kristi Tuurmann, Katerina Veerde ja Raul Kalvo.

Žürii hindas Kadarik Tüür Arhitektid OÜ  töös tugevat ja selget üldist kontseptsiooni, millel on omanäoline linnaehituslik idee lahtise hoonestuse ja kvartalisisese osaliselt kaetud väljakuga, mida läbivad läbimõeldud liikumissuundadega jalgteed. «Kesk-küla» arhitektuurne lahendus arvestab Kalaranna potentsiaali kesklinnaliku äritänavana. Hoonestuse puhul hinnati nii katuseaedade ja rõdude lahendusi, mis arvestavad, et ala on eri tasapindadelt hästi vaadeldav, kui ka seda, et enamikul korteritest on hea vaade merele, väljakule või tänava-alale.

Võidutöö preemiafond on 25 000 eurot ning lisaks alustatakse võitjaga läbirääkimisi projekteerimislepingu sõlmimiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles