Linnahalli süütamist kahtlustav politsei leidis sündmuskohalt narkootikume

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubis Poseidon puhkes tulekahju 22. jaanuaril.
Ööklubis Poseidon puhkes tulekahju 22. jaanuaril. Foto: Sander Ilvest

Politsei leidis Tallinna linnahallis toimunud põlengu paigast suures koguses narkootikume, ühtlasi kahtlustatakse põlengu põhjusena süütamist.

Kuu aega tagasi, 22. jaanuaril puhkes Tallinnas linnahalli territooriumil tegutsenud endise ööklubi Poseidon ruumides tulekahju. Päästjad reageerisid väljakutsele kõrgeima tasemega.

Kui esialgu kahtlustasid eksperdid, et tulekahju sai alguse elektrisüsteemirikkest, siis tänaseks ei ole see versioon kinnitust leidnud, teatas politsei- ja piirivalveamet. Loe lähemalt siit: Linnahalli põleng sai alguse elektrisüsteemist

Politsei on sündmuskohal läbi viinud erinevaid menetlustoiminguid ja ekspertiise, mille tulemused ei ole veel lõplikult selgunud. Küll on politseil alust arvata, et põlengu võis tingida kellegi tahtlik tegevus ja seetõttu alustati ka kriminaalmenetlust süütamise paragrahvi alusel.

Politseinikud leidsid endise ööklubi ruumidest ka suures koguses narkootilist ainet. Millise ainega tegu on, seda ei saa politsei kriminaalmenetluse huvides täpsustada.

Nädal pärast põlengut peeti kahtlustatavana narkokuriteos kinni klubi üks omanikest, 34-aastane naine, kes kuulati üle ja peale menetlustoiminguid vabastati. Edasine uurimine selgitab, kas naine on narkootilise aine käitlemisega seotud.

Klubiruum pärast tulekahju. Foto:
Klubiruum pärast tulekahju. Foto: Foto: Sander Ilvest

Politsei ei avaldanud, kas naise suhtes on varem uurimisi alustatud. Kohturegistri andmetel teda vähemalt kohtulikult karistatud ei ole. Küll on narkokuritegude eest varem korduvalt karistada saanud klubi kaasomanikust naise abikaasa. 

2005. aastal oli mees koos Victoria ja Joel Alberto de Luna Montas’ega kokaiini salakaubaveos süüdistatuna kohtu all ning nõustus kokkuleppemenetluses kolmeaastase vangistusega. Mees viibis tol ajal vangis ning kolm aastat lisandus juba kehtivale vanglakaristusele otsa.

2009. aastal mõistis kohus mehe süüdi suures koguses amfetamiini Soome vahendamises. Teda karistati viie aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega. Viru maakohus otsustas ta 2013. aasta jaanuaris tingimisi enne tähtaega vabastada.

Süütamises kahtlustatavaid ei ole

Mis puutub sellesse, et klubi võidi süüdata, siis Põhja prefektuuri kriminaalbüroo teenistuse vanema Juhan Ojasoo sõnul ei ole veel kedagi süütamises kahtlustatavana kinni peetud. Ent aktiivne töö põlengu tekkepõhjuse väljaselgitamiseks jätkub. Veel viiakse läbi erinevaid menetlustoiminguid, kogutakse sündmuskohalt jälgi ja kontrollitakse politseile laekunud infokilde.

«Sellistes uurimistes võtavad menetlustoimingud ekspertiiside ja uurimise spetsiifikast tuleneva keerukuse tõttu tavapärasest enam aega, kuid vaja on järjekindlust ja kannatlikkust,» ütles Ojasoo.

Politsei palub kõigil, kel on infot juhtunu kohta, anda sellest teada infotelefonil 612 3000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles