Kõlvart: GAGi uue õppehoone ehituse ettevalmistustööd toimusid seadusi järgides

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasiumi põhikool hakkab tegutsema Vana-Kalamaja tänaval.
Gustav Adolfi gümnaasiumi põhikool hakkab tegutsema Vana-Kalamaja tänaval. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavalitsus tõrjub süüdistusi, nagu oleks Gustav Adolfi gümnaasiumi õppehoone renoveerimis- ja ehitustööde ettevalmistamisel seadust rikutud.

Linnaplaneerimise amet on ehitusfirmale Nordlin Ehitus OÜ väljastanud kõik Gustav Adolfi Gümnaasiumi I ja II kooliastme uue õppehoone renoveerimis- ja ehitustöödeks vajalikud load. Lubade taotlemine toimus kõiki protseduurireegleid järgides, lammutus- ja ehitustegevuse käigus ei ole seadusi rikutud, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

«On kahetsusväärne, et püütakse leida võimalusi niivõrd olulise projekti peatamiseks. Linn jätkab uue koolihoone rajamist, täites seejuures kõiki seadusest tulenevaid nõudeid,» rääkis abilinnapea Mihhail Kõlvart. «Seni toimusid GAGi uues I ja II kooliastme õppehoones aadressil Vana-Kalamaja 9 lammutustööd ja ehituse ettevalmistustööd. Hoone rekonstrueerimise ja laiendamise ehitusloa taotlus ja ehitusprojekt esitati 26. jaanuaril linnaplaneerimise ametile, mis väljastas 6. veebruaril ümberehitusloa ehitustöödeks, eelmisel reedel, 3. märtsil väljastati ehitusluba.»

«Lubade taotlemine toimub elektroonilise menetluse käigus ning dokumendid on avaldatud ehitisregistris,» ütles Tallinna õigusdirektor Priit Lello. «Seaduse järgi ei nõua mitte igasugune tegevus hoone juures ehitusloa olemasolu.»

«Vastuseks hinnangule, mis on tehtud objekti fotode järgi ja mida kajastab 6. märtsi Ärilehe artikkel, anname teada, et 8. veebruaril käis GAGi ehitust kontrollimas Tehnilise Järelevalve Amet, kes ühtegi rikkumist ei tuvastanud ning linnast sõltumatu ekspert on kinnitanud, et ehitusel toimuvaga on kõik korras,» ütles Kõlvart.

Kõlvarti sõnul on linna eesmärgiks jätkuvalt õppetingimuste parandamine ja kvaliteetsete koolikohtade loomine piirkonda, kus nende järele on üha kasvav nõudlus. «Soovime, et lapsed saaksid alates sügisest uues koolimajas õppima asuda. Seejuures ei tähenda see loomulikult mingit hinnaalandust kvaliteedis, seda ei tähtaegade, projekti, lubade, ehituse ega ka järelevalve osas,» lausus Kõlvart.

Aadressil Vana-Kalamaja 9 asuva hoone renoveerimis- ja ehitustöid teeb Nordlin Ehitus OÜ.

Vana-Kalamaja 9 ehitusloa taotlemise kronoloogia:

26.01.2017

Vana-Kalamaja 9 ehitise rekonstrueerimise ja laiendamise ehitusloa taotlus ja ehitusprojekt esitati linnaplaneerimise ametile menetlemiseks. Amet edastas ehitusprojekti seisukohtade saamiseks kõigile asjakohastele asutustele ja isikutele ning tagastas märkustega parandamiseks.

6.02.2017

Linnaplaneerimise amet väljastas ümberehitusloa ehitustöödeks.

20.02.2017

Pärast märkuste täitmist uuesti esitatud ehitusprojekti vaatasid üle esimesel läbivaatamisel märkusi esitanud asutused.

2.03.2017

Enne ehitusloa väljastamist tagastas linnaplaneerimise amet ehitusprojekti vaid kahe tingmärgi täpsustamiseks. Projekt korrigeeriti koheselt. 

3.03.2017

Linnaplaneerimise amet väljastas aktsepteeritud ehitusprojektile ehitusloa.

6.03.2017

Linnaplaneerimise ametile esitati ehitamise alustamise teatis.

Dokumentide loetelu:

-      Lammutusluba:  Ehitusluba nr 1712271/03264, Ehitise ümberehitamine, väljastatud 6.02.2017.

-      Ehitusjärelevalve: Infragate Eesti OÜ

-      Ehitusluba: Ehitusluba nr 1712271/05976, Ehitise laiendamine, väljastatud 3.03.2017

-      Projekt on ehitusloa väljastamise oluline osa, see on leitav ehitisregistrist vastavate ehituslubade juures.

Allikas: Tallinna linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles