Viimsis algasid Haabneeme kooli juurdeehitustööd

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabneeme kool.
Haabneeme kool. Foto: Viimsi vallavalitsus

Haabneeme kooli juures algasid ehitustööd. Selle käigus lisandub olemasolevale koolimajale kolmekordne juurdeehitus, mille ehituslik maht on tuhat ruutmeetrit.

Juurdeehitus valmib tänavu sügisel. Viimsi vald korraldas eelmise aasta lõpus tütarettevõtte OÜ Viimsi Haldus kaudu Haabneeme kooli juurdeehituse ehitushanke, mille võitis AS Eviko. Kooli juurdeehituse ehitusmaksumuseks kujuneb 1 175 000 eurot.

Viimsi abivallavanem Jan Trei sõnul saavad lapsed moodsa õpikeskkonna. «Täna õpib Haabneeme koolis 453 õpilast. Juurdeehitus annab võimaluse luua valda juurde 144 koolikohta, mis aitab leevendada vajadust õppekohtade järele Viimsi keskuse piirkonnas. Ühtlasi saab siis Haabneeme koolis õppetööd hakata läbi viima kolmes kooliastmes, kuueklassilisest Haabneeme koolist saab üheksaklassilise III õppeastmega täistsükli põhikool,» rääkis Trei.

«Haabneeme kooli juurdeehitusse on kavandatud kaks koduklassi, neli täismõõdus aineklassi, üks väiksem keeleklass ja keemialabor ning tööõpetusklassid puidu- ja metallitehnoloogiate, kodunduse ja käsitöö õpetamiseks. Juurdeehituse rajamisega saame Haabneeme koolis varasemast rohkem pakkuda õpilastele ka huvihariduslikke võimalusi nii teadmiskeskuse ringide kui ka kooli enda huviringide näol,» lisas Trei.

Haabneeme kooli juurdeehitus rajatakse Randvere tee 18 asuvale krundile, millele 2009. aastal valmis arhitektuuribüroo Emil Urbel OÜ projekti järgi Haabneeme kooli õppehoone. Juurdeehitusel kasutatakse raudbetoonist seinapaneele analoogselt olemasolevale õppehoonele. Juurdeehitus on kavandatud toimiva koolihoone arhitektuurilise jätkuna, järgides selle kõrgusi, rütme ning viimistluse põhimõtteid, olles siiski praegusest koolihoonest selgelt eraldatud, kuid toimiva kooliga ühenduses 2. ja 3. korrusel koridori jätkava puhkeruumi abil.

Hoone harmoneerub olemasoleva kooli- ja lasteaiahoonega, samuti looduskeskkonnaga kooli vahetus läheduses ning on sisustuselt ergonoomiline, materjalivalikult ja ruumipaigutuselt nüüdisaegne.

Märtsikuus on plaanis korraldada kooli juurdeehituse inventarihange eesmärgiga tagada moodne inventar õppetööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles