Reformierakond: Tallinna prügimajandus vajab auditit ja õiguskaitseorganite hinnangut

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Arvo Sarapuu.
Abilinnapea Arvo Sarapuu. Foto: JUSS SASKA

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Õnne Pillaku sõnul tuleb volikogul tellida sõltumatu audit abilinnapea Arvo Sarapuu võimaliku osaluse kohta Tallinna prügiveo korralduses. Auditile peaksid andma oma hinnangu ka õiguskaitseorganid.

«Tegu on väga tõsiste kahtlustega ning nüüd tuleb selgeks teha, kas ja kui suur on abilinnapea Arvo Sarapuu osalus täna Eesti Ekspressis kirjeldatud Tallinna prügimonopoli loomisel,» ütles Pillak.

«Ettepanek on, et Tallinna linnavolikogu tellib selle kohta sõltumatu auditi, mis saadetaks õiguskaitseorganitele hinnangu andmiseks,» lisas ta.

«Kui Arvo Sarapuu on abilinnapea ametikohta kasutanud endale prügimonopoli loomiseks, siis ei saa ta enam abilinnapea kohal jätkata. Abilinnapea, kes koordineerib pealinna prügivaldkonda, peaks seda tegema elanike huvidest, mitte isiklikest ärihuvidest,» toonitas Pillak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles