Uus seadus avardas gümnaasiumiõpilaste valikuvõimalusi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisseastumiskatsed Tallinna tehnikagümnaasiumis.
Sisseastumiskatsed Tallinna tehnikagümnaasiumis. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavused gümnaasiumite vastuvõtukatsed erinevad varasemate aastate omadest peamiselt õpilaste avaramate valikuvõimaluste poolest.


Tallinna haridusameti üldhariduse osakonna juhataja Viivi Lokki sõnul on uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus toonud kaasa selle, et koolid teevad tõsiseid pingutusi kolme õppesuuna avamiseks ning suunda toetavate uute valikkursuste pakkumiseks.

«See tähendab kindlasti seda, et valikuvõimalused koolides on kasvanud,» lausus Lokk.
«Uutena pakutakse senisest rohkem multimeedia, meedia, spordi, psühholoogia, sotsiaaltöö ja majanduse õppesuunaga klasse,» lisas ta.

Vastuvõtukatsete jaoks pole koolidele ühtseid reegleid kehtestatud. Paljud koolid kasutavad uute õpilaste vastuvõtuks koolivaheaega. Selle kohta, millises gümnaasiumis on tänavu kõige suurem konkurss, haridusametil andmeid pole.

Lokki sõnul teevad õpilased tavaliselt mitmesse kooli katseid, et ennast proovile panna. Tegeliku otsuse kooli valiku osas teevad nad alles seejärel, kui kõikidel katsetel käidud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles