Pelguranda rajatakse toetatud elamise korterid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelguranna tänavale rajatakse toetatud elamise korterid.
Pelguranna tänavale rajatakse toetatud elamise korterid. Foto: Google StreetView

Tallinna Vaimse Tervise Keskus hakkab pakkuma toetatud elamise teenust – sel eesmärgil rajatakse Pelguranna 31 kinnistule hoone, kus hakkavad elama noored, kes vajavad psüühikahäirest taastumiseks professionaalset tuge.

«Projekti eesmärgiks on luua noortele elukeskkond, mis toetab nende iseseisvat kogukonnas elamist. Teenus võimaldab tavapärasest suuremat privaatsust ning ravi ja rehabilitatsiooni senisest paremat integreerimist,» selgitas abilinnapea Eha Võrk.

Hoonesse kavandatakse 30 ühetoalist korterit ja abiruumid personali jaoks. Hoone valmib 2018. aasta lõpuks ning toetatud elamise teenuse osutamisega alustatakse 2019. aasta hakul.

Linnavaraamet sõlmis Pelguranna 31 hoone projekteerimise lepingu Acto Consult OÜga. Projekteerimistööde maksumus käibemaksuta on 121 000 eurot.

Projekt on lülitatud Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme «Erihoolekandeasutuste reorganiseerimine» investeeringute kavasse. Projekti kogumaksumus ilma käibemaksuta on 1 382 781 eurot, sellest 1 020 000 eurot on Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles