Tallinna gümnaasiumiõpilased hakkavad saama tasuta koolitoitu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitoit.
Koolitoit. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tallinna linn kavatseb uuest õppeaastast ehk septembrist alates tagada ka pealinna gümnaasiumiõpilastele tasuta koolitoidu

Abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et koolitoit on nii sotsiaalne kui ka hariduslik samm, sest kui õpilastel on kõht täis, siis saavad nad klassis põhilisele keskenduda. «Leidub palju noori, kellele koolitoit võib olla ainsaks soojaks söögikorraks päevas. Lisaks kipuvad paljudel koolipäevad pikaks venima, sest koolitundidele järgneb kas trenn, muusikakool või mõni teine huviring – seetõttu on tervislik ja korralik koolitoit noorele organismile väga oluline,» lausus Kõlvart.

Ühtlasi osutas abilinnapea, et koolilõuna on noorte jaoks kindlasti tervislikum ning soodsam, kui snäkid või tühi kõht.

Lisaks otsib Tallinn võimalusi juba selle aasta jooksul toetada Audentese spordigümnaasiumi õpilaste toitlustamist. «Spordigümnaasium on küll peamiselt riigi toetada, kuid seal õpib ka palju Tallinnast pärit noori. Me oleme huvitatud, et noorsportlastel oleks tulemuste saavutamiseks vajalikud tingimused. Tean ise, kui oluline on tõsiselt sporti tehes korralik toitumine,» ütles Kõlvart.

Seni on riik 2015. aasta algusest toetanud gümnaasiumiõpilaste koolilõunat iga päev 78 sendiga, ülejäänud 56 senti koolitoidu maksumusest on pidanud gümnasistid ise tasuma. Põhikooliõpilased on tasuta koolitoitu saanud alates 2006. aastast.

2016. aastal eraldas linn põhikooli õpilastele tasuta toitlustamiseks 3,1 miljonit eurot ja gümnaasiumiõpilastele tasuta toitlustamiseks täiendavalt 5782 eurot. Tänavu on linnaeelarvest eraldatud koolidele esimeseks poolaastaks põhikooliõpilaste toitlustamiseks 1,7 miljonit eurot ja gümnaasiumiõpilaste tasuta toitlustamiseks 2128 eurot. Tasuta koolilõunat saavad praegu taotleda gümnaasiumiõpilased vähekindlustatud peredest.

Koolilõuna maksumuseks Tallinna munitsipaalkoolides on 1,34 eurot. Koolilõuna maksumusest ca 60 protsenti (78 senti) kaetakse riigi- ja ca 40 protsenti (56 senti) linnaeelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles