Tallinna TVs kiideti elu Krimmis (106)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. märtsil tähistati Krimmi poolsaare kolme aasta tagust liitmist Venemaaga. Selleks korraldati üle Venemaa festival «Krimmi kevad: me hoiame kokku». Fotol on Vladivastokis toimunud üritus.
18. märtsil tähistati Krimmi poolsaare kolme aasta tagust liitmist Venemaaga. Selleks korraldati üle Venemaa festival «Krimmi kevad: me hoiame kokku». Fotol on Vladivastokis toimunud üritus. Foto: Yuri Smityuk/TASS

Inimesed on Krimmis õnnelikud ning Venemaa hoolib Krimmist, väitsid saatekülalised Jüri Kivit ja Olga Nigrovskaja Tallinna TV saates «Monitor».

18. märtsil möödus kolm aastat sellest, kui Venemaa annekteeris Krimmi poolsaare. Selle üle arutlesid ka märtsi lõpus eetrisse läinud Tallinna TV saate «Monitor» külalised – reklaamispetsialistiks nimetatud Jüri Kivit ning meediaspetsialistiks nimetatud Olga Nigrovskaja.

Saatejuht Rodion Denissov juhatas teema sisse, rääkides, kuidas Vene televisioon terve nädala vältel Krimmi annekteerimise aastapäeva tähistamist näitas ning küsis, miks Eestis sellist vaimustust ei ole.

Nigrovskaja ütles, et kuigi Eesti poliitikud pole Krimmi annekteerimisest vaimustuses, on inimesed ise sealse eluga rahul. «Kolm aastat on piisav aeg,» sõnas ta.

Saatejuht viitas Vene raadiole Svoboda, kus räägiti, et Krimmis piinatakse inimesi ning seal pole demokraatiat.

Seepeale võttis sõna Kivit, öeldes, et usub oma naise juttu, kes külastas hiljuti Krimmi ning nägi sealset elu. «Inimesed on jube õnnelikud, kõik on õnnelikud,» märkis Kivit. «Alati leidub keegi, kellel on mingisuguseid hädasid.»

Kivit jätkas, et inimesed Krimmis mäletavad, mis toimus 23 aastat tagasi ning nad näevad, mis toimub praegu Ukrainas. «Neil on võrdlusmoment olemas. Nad on tõesti õnnelikud ja me peame olema koos nende inimestega õnnelikud, et nemad on õnnelikud.»

«Sõda seal ei ole, see kõige tähtsam,» märkis Nigrovskaja. «Nad näevad, mis toimub Ukrainas Donetski oblastis ja nad teavad, et neil on hea. Et tegelikult, nagu ma näen, Venemaa hoolib neist. Ehitatakse seda silda seal. Raha on, elekter on, vesi on – kõik on.»

Nii Kivit kui ka Nigrovskaja nõustusid, et keegi Eesti poliitikutest võiks minna Krimmi visiidile.

«Kui Eestis leidub üks julge, normaalne, mitte venekeelne poliitik, kes võtab pileti, lendab Krimmi, vaatab ja pole vahet, mida ta räägib – plussidest, miinustest, las ta räägib mida iganes. Aga fakt, ta käib seal kohapeal ära, näeb seda,» rääkis Kivit. «Ei saa ju niimoodi elada lõpmatuseni, et ei-ei tunnista, see on lollus ju.»

«Kui esimene kord Yana Toom lendas Süüriasse, siis oli ka kisa lahti. Nüüd on juba kolm korda käinud ja nüüd käivad ka teised eurosaadikud seal ja on juba täitsa normaalne nähtus.»

Tutvustuse järgi arutatakse saates «Monitor» aktuaalseid Eesti, Venemaa ja muu maailma sündmusi, et tutvustada eesti keelt kõnelevale televaatajale vene kogukonna arusaama elu erinevatest aspektidest.

Kommentaarid (106)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles