Video: politsei tabas operatsiooni käigus kümme tänavadiilerit (1)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo viis kahe päeva jooksul läbi järjekordse tänavaoperatsiooni, mille käigus peeti kahe päeva jooksul kinni kümme narkokuritegudes kahtlustatavat.

Tänavaoperatsiooni oli kaasatud üle 50 politseiniku erinevatest üksustest. Kinni peeti kümme inimest, keda kahtlustatakse narkootiliste ainete käitlemises, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja.

Kahtlustatavatelt leiti suures koguses fentanüüli, kanepit, amfetamiini ja GHB lähteainet GBLi. Ühelt tänavadiileritelt võeti kinnipidamisel ära 50 fooliumvoldikut fentanüülikahtlusega ainet. Kõik konfiskeeritud ained on edastatud ekspertiisi.

Seekordne tänavaoperatsioon oli laiaulatuslikum ja kaasatud oli ka Maksu-ja Tolliamet. Selle käigus pidasid kriminaalpolitseinikud Maksu-ja Tolliametilt saabunud info põhjal kinni mehe, kelle Maardus asuvast kodust leiti kaheksa kanepitaime, mida kasvatati spetsiaalselt selleks kohandatud telgis ventilatsiooni- ning niisutussüsteemiga.

Maksu-ja Tolliamet konfiskeeris ka tema poolt tellitud postipaki, milles oli ligemale kolm kilo GBL-kahtlusega ainet. Viimast tellis mees kahtlustuse kohaselt postipaki teel Leedust. Kinnipidamisel võeti mehe kodust kaasa väärtuslikke esemeid, sealhulgas tehnikat, mis võib olla soetatud kuritegelikul teel saadud raha eest. Meest varem on karistatud narkokuritegude eest.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Rait Pikaro sõnul on organiseeritud narkokuritegevusega võitlemine lahing igal kuritegelikul tasandil ning seetõttu ollakse perioodiliselt suuremate jõududega tänavatel ehk seal, kus aine tarbijale kõige lähemal on.

«Tänavatel on diilerite töö muutunud üha enam konspireerituks ning müüjad leiavad aina uusi võimalusi, kuidas oma tegevust varjata. Keelatud ained liiguvad läbi mitme erineva vahendaja enne kuni jõuavad ostjani. Selline politseiline tegevus on võimalus saavutada kohene mõju tänavamüügile, kus kahjud on kõige nähtavamad ja kõige valusamalt tuntavamad. Tänavaoperatsioonidel kogume ka väärtuslikku infot, mille pinnalt tulevikus edasi töötada,» rääkis Pikaro.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja Harju maakohtu loal võeti 7. aprillil kuus kahtlustatavat kohtueelse menetluse ajaks vahi alla.  

Põhja Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Arika Almanni sõnul on Põhja prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talitus koostöös prokuratuuriga teinud väga head tööd, kuivõrd käesoleva politseioperatsiooni käigus oli selgelt näha, et raskete narkootiliste ainete kättesaadavus Tallinna tänavatel ei ole enam kaugeltki nii lihtne kui varem. «Müüjad ei usalda enam ostjaid ega ostjad müüjaid, mistõttu tuleb keskmisel narkomaanil näha kõvasti vaeva, et leida keegi, kes tunneks kedagi, kes saaks aidata kasvõi ühe doosi saamisel,» lisas ringkonnaprokurör Arika Almann.

Tänavu kolme kuuga on Põhja prefektuuri narko-ja organiseeritud kuritegude talituse politseinikud pidanud kinni ligi 100 narkootiliste ainete käitlemises kahtlustatavat. Mullu arestiti narko- ja organiseeritud kuritegude talituse menetluses olnud kriminaalasjade raames üle 850 000 euro väärtuses kuritegelikul teel saadud vara, käesoleval aastal on arestitud vara juba üle 600 000 euro väärtuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles