Tallinna Jäätmekeskuse juhataja vabastati ametist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne aasta eest sattus Martin Gasman meedia huviorbiiti seoses sellega, et annetas pool oma aastasissetulekust Keskerakonnale.
Mõne aasta eest sattus Martin Gasman meedia huviorbiiti seoses sellega, et annetas pool oma aastasissetulekust Keskerakonnale. Foto: Vallo Kruuser/Ekspress Meedia

Linnavalitsus vabastas tänasel istungil ametist keskkonnaametile alluva Tallinna Jäätmekeskuse juhataja Martin Gasmani.

Gasmani ametist vabastamise ametlik põhjus oli temapoolne töölepingu ülesütlemine.

«Tallinnas ja kogu Eestis on alanud terav valimisvõitlus, mille käigus kasutatakse mis tahes meie vead või ebaõnnestunud asjad ära ja neid puhutakse kõvasti üles. Praegu on juhtunud see, et linna ettevõtted on sattunud kahe monopoolse ettevõtte tugeva rünnaku ja surve alla. Näiteks Ragn-Sells ütles kesklinna jäätmeveo lepingu üles. 24. mai on viimane päev, kui firma oma tööd teeb,» rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu.

«Kui me asutasime 2013. aasta märtsis jäätmekeskuse, siis muudeti riigikogu liikmete Rainer Vakra ja Kalle Laaneti initsiatiivil juba juunikuus seadust nii, et me ei saaks enam hankeid teha. Sellises keerulises olukorras on selge, et jäätmekeskus vajab jäätmevaldkonnas kogenud juhti ja me vabastasime täna ametist jäätmekeskuse praeguse juhataja. Uue juhataja leidmiseks korraldame konkursi, mille üheks tingimuseks on see, et kandidaat peab olema piisavalt kaua jäätmevaldkonnas töötanud, et aru saada, mis selles vallas toimub,» lisas ta.

Kuni uue juhataja leidmiseni koordineerib jäätmekeskuse tööd Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse juhataja Kertu Tiitso.

Mitmes Tallinna piirkonnas on viimaste kuude jooksul tekkinud jäätmeveoga probleeme, sest mitu hanget võitnud Baltic Waste Management pole oma tööga hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles