Video: varastatud autoga alaealised kihutasid öises Tallinnas politsei eest (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseinikud pidasid ööl vastu kolmapäeva kinni kaks ärandatud autoga kihutanud alaealist noormeest, kes eirasid korrakaitsjate Lasnamäel antud peatumismärguannet ja otsustasid põgeneda, kuni nende teekonna lõpetas avarii Lagedil.

12. aprilli öösel kella 2 ajal märkasid Ida-Harju politseijaoskonna patrullpolitseinikud Tallinnas, Peterburi teel sõidukit Mazda. Kontrollides sõidukit andmebaasist selgus, et see on varastatud.

Peterburi tee ja J. Smuuli tee ristmiku juures andsid korrakaitsjad sõidukile peatumismärguande, mida Mazda juht eiras. Sõiduk liikus suurtel kiirustel Suur-Sõjamäe tee suunas ja edasi Tallinna Ringteele. Mazda teekond lõppes Lagedil, kui juht kaotas sõiduki üle kontrolli ja tegi avarii. Patrullpolitseinikud pidasid kinni kaks alaealist, 16-ja 17-aastase noormehe.

Avarii teinud sõiduk Lääne-Harju politseijaoskonna parklas. Foto:
Avarii teinud sõiduk Lääne-Harju politseijaoskonna parklas. Foto: Foto: PPA

Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust asja omavolilise kasutamise paragrahvi alusel. Uurimine selgitab välja, kuidas poisid auto enda valdusesse said.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse liiklustalituse juhi Henry Murumaa sõnul tekitasid juhtimisõiguseta noored üliohtliku olukorra. «Noorukitel puudus sõidukijuhtimise kogemus. Seega ei saa loota, et pingelises olukorras ning suurtel kiirustel suudavad nad sõidukit valitseda ning selle tõestuseks oli avarii, mis õnneks lõppes vaid sõiduki kahjustustega. On juhus, et ei poisid ise ega ükski kaasliikleja viga ei saanud,» ütles Murumaa.

Ühtlasi tuletab politseinik kõikidele lapsevanematele meelde, et kui teavitusööst ei piisa, tuleks seiklusjanuliste võsukeste eest võtmed hoolikamalt ära peita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles