Keskerakond tahab anda Aleksei Semjonovile Tallinna teenetemärgi (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Semjonov
Aleksei Semjonov Foto: «Radar» / Kanal 2

Keskerakonna juhitud Tallinna linnavalitsus tahab anda teenetemärgi Aleksei Semjonovile, kelle tegevust on kapo oma aastaraamatutes nimetanud osaks Venemaa mõjutuspoliitikast Eestis.

Tallinna linnavalitsus esitas kolmapäeval volikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt pälvib linnale osutatud eriliste teenete eest tänavu Tallinna teenetemärgi 28 inimest, kelle hulgas on ka MTÜ Inimõiguste Teabekeskuse (ITK) juht, keskerakondlasest linnavolinik Aleksei Semjonov.

Taavi Aasa juhitud linnavalitsus plaanib Semjonovile teenetemärgi anda pikaajalise aktiivse töö eest Eesti sotsioloogi ja õiguskaitsjana.

Semjonovi juhitud ITK põhiliseks fookuseks on Eesti venekeelse elanikkonna õiguste eest seismine ja seda eelkõige Venemaa riiklikest fondidest saadud raha eest, mistõttu on Semjonov ka kapo huviorbiidis. Kapo on Semjonovit ja tema keskust juba aastaid esile tõstnud kui head näidet Venemaa n-ö kaasmaalaspoliitikast ehk mõjutustegevusest Eestis.

MTÜ Inimõiguste Teabekeskust ja Semjonovit mainitakse esmakordselt 2004. aastast rääkivas kapo aastaraamatus. Pärast seda on Semjonovist saanud aastaraamatute püsikülaline. Näiteks 2008. aastast rääkivas raamatus kirjeldatakse Semjonovit kui klassikalist Kremlile lojaalset isikut, kes oma otsused ja tegevused kooskõlastab finantseerijate ehk Kremliga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles