Reinsalu: Semjonovile teenetemärgi andmine mõjub kui infooperatsioon (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Eero Vabamägi

Justiitsminister Urmas Reinsalu kritiseeris täna Keskerakonna juhitud Tallinna linnavalitsuse plaani anda MTÜ Inimõiguste Teabekeskuse juhile, linnavolinik Aleksei Semjonovile Tallinna teenetemärk, öeldes, et see mõjub kui infooperatsioon riigi aluste õõnestamiseks.

«Semjonovi elutöö on olnud kogu jõu ja nõuga süstemaatiline Kremli infooperatsioonides kaasalöömine. Seda on aastate jooksul korduvalt avalikustanud põhiseaduslikku korda kaitsev kaitsepolitseiamet,» ütles Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Reinsalu Postimehele.

Reinsalu sõnul näidataks teenetemärgi andmisega, et õõnestustegevus pole mitte hukkamõistu, vaid tunnustamist väärt. Tema hinnangul oleks see vastuvõetamatu. «Kitskärnerluse valdkonda kuulub põhjendus, et ta väärib seda seoses mingisuguse «õiguste kaitse» tegevusega. Sellega on paras paar tosina aasta tagune Andrus Ansipi korraldus, millega ta andis Yana Toomile eriliste teenete eest kodakondsuse seoses «Eesti maine tõstmisega»,» lisas minister.

Tallinna linnavalitsus esitas eile volikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt pälvib linnale osutatud eriliste teenete eest Tallinna teenetemärgi 28 inimest, nende seas ka Semjonov, kelle tegevust on kapo oma aastaraamatutes nimetanud osaks Venemaa mõjutuspoliitikast Eestis. Linnavalitsus soovib Semjonovile teenetemärgi anda pikaajalise aktiivse töö eest Eesti sotsioloogi ja õiguskaitsjana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles