Politsei kahtlustab kodutu mehe surnuks pussitamises tema tuttavat

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolelijäänud trammidepoo on täna peavarjuks kodututele.
Poolelijäänud trammidepoo on täna peavarjuks kodututele. Foto: Eero Vabamägi

Ehkki algselt kahtlustasid Lasnamäel tapetud kodutu kaaslased mehe tapmises noortekampa, võttis kohus kuriteos kahtlustatavana hiljaaegu vahi alla 46-aastase mehe.

Politsei sai 12. märtsil teate, et Laagna tee mahajäetud hoonest leiti 52-aastase mehe vägivallatundemärkidega surnukeha. Esialgse info kohaselt oli hüljatud depoo mehe alaline elukoht. 

Kaks nädalat tagasi, 6. aprillil võttis Harju maakohus Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla 46-aastase mehe, keda kahtlustatakse piinaval või julmal viisil tapmises. 

Kahtlustuse kohaselt lõi 46-aastane mees 12. märtsi hilisõhtul Tallinnas Rahu teel asuvas mahajäetud angaaris 52-aastast meest korduvalt noaga. Saadud vigastuste tagajärjel suri kannatanu sündmuskohal.

Hetkel on politseil alust arvata, et teo võimalik toimepanija ja ohver tundsid teineteist. «Ilmselt oli tegemist olmekonfliktiga, mille tagajärjeks on ühe mehe surm. Levisid kuuldused, et teo taga olid alaealised. Kontrollisime teiste seas ka seda versiooni, ent seni kogutud tõendid seda ei kinnita,» ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Roger Kumm.

«Rahu tee angaar on probleemne koht, kus pesitsevad asotsiaalse eluviisiga inimesed. Teame, et hüljatud hooned ahvatlevad ka noorukeid kogunema, sest seal saab varjatult üheskoos alkoholi-ja tubakatooteid tarbida. Kambavaimus on läbimõtlemata teod kiired tulema,» lisas ta.

Kumm märkis, et võsastunud tühermaad või mahajäetud, kuid vaba juurdepääsuga hooned on varasemalt olnud murekohaks ning hoone valdajal on kohustus hoolitseda selle eest, et tema territooriumil sellised asju ei juhtuks. 

Ta lisas, et mahajäetud hoonetesse juurdepääsu tõkestamine on üks lihtsamaid võimalusi süütegude või õnnetuste ennetamiseks, näiteks hästi valgustatud tänaval või kaamera silma all on kuritegude toimepanemise tõenäosus oluliselt väiksem.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles