Teolt tabatud Pirita saemees: varusin puid jaanipäevaks

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaa inspektorid tabasid eile Pirita jõe ääres puid saaginud mehe, kelle puhul on alust arvata, et tegu on korduvalt selles piirkonnas omavoliliselt puid langetanud isikuga. Oma tegu põhjendas mees puude varumisega jaanipäevaks.

Viimastel aastatel on tuvastatud hulk juhtumeid, kus Pirita jõe äärest, sealhulgas Pirita maastikukaitsealale jääval alal, on ilma loata puid maha võetud, teatas keskkonnainspektsioon. Saagijat ei ole siiani õnnestunud tabada, ehkki inimesed on teda tegutsemas näinud.

Eelmisel nädalal sai keskkonnainspektsioon teate, et Pirita jõe ääres saetakse puid. Esmaspäevast hoidsid piirkonnal silma peal inspektsiooni patrullid ning eile, kui tuli uus teade, jõudsid inspektorid saagimise ajal kohale ja tabasid puudelangetaja teolt.

Inspektoreid nähes saagija põgenes, kuid jooksumaratoni lõpuks saadi ta kätte.

Tegemist on 1988. aastal sündinud ja Lasnamäel elava meesterahvaga, kes esmase seletuse kohaselt varus puid jaanipäevaks.

Pirita jõe ääres, Lagedi tee ja Peterburi tee vahele jääval alal oli mootorsaega maha võetud 15 kuuske, sealhulgas osaliselt kuivanud puud. Langetatud puud olid tükeldatud umbes poolemeetristeks tükkideks.

Keskkonnainspektsiooni Harjumaa büroo juhataja Monica Ranna sõnul on saagija käekiri sama mis varasemate juhtumite puhul, samuti klapib välimus teatajate antud kirjeldusega.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustati väärteomenetlus. Saag võeti asitõendina hoiule. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles