Enam kui kakssada Tallinna linnametnikku kuulub Keskerakonda (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupall
Keskerakonna õhupall Foto: Silja Kaigu

Tallinna linnaametnike seas on 203 Keskerakonna liiget, mis moodustab 13,3 protsenti linnametnike koguarvust, selgus ERRi uudistetoimetuse uuringust, kus võrreldi Tallinna telefoniraamatu andmeid äriregistri avalike andmetega.

Tallinna linnavalitsuse 1526 ametnikust kuulub erakonda 294, neist kõige rohkem – 203 ametnikku – kuulub Keskerakonda, kirjutab ERR.

Tallinna linnaametnikest 28 kuulub Reformierakonda, 21 Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL), 16 Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE), 13 Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda (EKRE), 9 Vasakparteisse, 2 Rahva Ühtsuse Erakonda (RÜE) ning üks ametnik Eestimaa Rohelistesse ja üks Iseseisvusparteisse.

Linnaametite seas paistab selgelt kõige suurema erakondliku taustaga inimeste arv välja munitsipaalpolitsei ametis, kus ligi viiendik töötajatest kuulub Keskerakonda, väitis ERR, kelle andmetel töötab mupos 56 inimest. Mupo juhi Aivar Toompere teatel on munitsipaalpolitsei ametis tegelikult 112 töötajat. «Ma ei tea, kui paljud neist kuhugi erakonda kuuluvad. Minu jaoks on tähtis tehtav töö, mitte parteiline kuuluvus. Alates 1. veebruarist kui juhin mupot, olen võtnud tööle 11 inimest ja nende puhul tean ma küll, et nemad ühtegi erakonda ei kuulu,» ütles Toompere.

Võrreldes Tallinna linnavalitsuse keskaparaadiga on erakondliku taustaga inimeste osakaal linnaosavalitsustes oluliselt suurem, eriti silmapaistev on Tallinna võimuerakonna liikmete arv Lasnamäe ja Põhja-Tallinna linnaosavalitsuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles