Ühissõidukiradadel tugevdatakse kontrolli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula

Kuna Vabaduse väljaku sulgemine suurendab liiklustihedust kesklinna teistel tänavatel, võtab Tallinna liiklusteenistus tavapärasest tugevama kontrolli alla liiklemise ühissõidukite radadel.

Liiklusteenistuse direktori Mati Songisepa sõnul võtab uue olukorraga harjumine nädalapäevad aega. «Tallinna kesklinnast läbisõiduks on mitmeid võimalusi ja igaüks valib oma sõitudeks sobivaima,» ütles Songisepp. «Võimalus on oma auto koju jätta ja liikuda ühissõidukitega või siis alustada sõitu tavapärasest veidi varasemal kellaajal.»

Liiklusteenistus jälgib ka Vabaduse väljaku ümbrusse jäävate fooride programme ning neid muudetakse vastavalt vajadusele. Tipptundidel eiravad paraku autojuhid sagedamini liikluseeskirja ning sõidavad ühissõidukite radadel, seepärast võetakse seal liiklemine tavapärasest tugevama kontrolli alla, kinnitas Songisepp.

Tänasest suletud Kaarli puiestee ja Vabaduse väljak jäävad tavatranspordile ligipääsmatuks kuni järgmise aasta juunini.

Estonia puiestee poolt tulles pääsevad otse üle Pärnu maantee ristmiku Vabaduse väljakule vaid ühissõidukid, ülejäänud suunatakse Pärnu maanteele.

Tõnismäe tänavalt Toompea suunas sõites pääseb üle Kaarli puiestee Toompeale või Toompuiesteele.

Endla tänava poolt tulles tohivad sõidukid Kaarli kiriku ja rahvusraamatukogu juures pöörata ainult paremale. Endla tänavalt Toompeale sõites tuleb teha ring ümber kolmnurkse Tõnismäe haljasala.

Vabaduse väljakuga külgneval Pärnu maantee lõigul toimub liiklus tavapäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles