Tallinna volikogu kiitis heaks Semjonovile teenetemärgi andmise (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Semjonov
Aleksei Semjonov Foto: Sander Ilvest

Tallinna volikogu kiitis neljapäevasel istungil heaks otsuse eelnõu, mille kohaselt saab 28 inimese seas Tallinna teenetemärgi ka Inimõiguste Teabekeskuse juht Aleksei Semjonov.

Tallinna linnavalitsus esitas 19. aprillil volikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt pälvib linnale osutatud eriliste teenete eest tänavu teenetemärgi 28 inimest, teiste hulgas ka MTÜ Inimõiguste Teabekeskuse juht Aleksei Semjonov, kes saaks märgi pikaajalise aktiivse töö eest Eesti sotsioloogi ja õiguskaitsjana.

Sama tegevust on aga kapo oma aastaraamatutes nimetanud osaks Venemaa mõjutuspoliitikast Eestis, mille käigus levitatakse valeväiteid, nagu rikutaks Eestis inimõigusi.

Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on Semjonov Tallinna teenetemärgi väärikas kandidaat.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles 19. aprillil rahvusringhäälingu otsesaates «Aktuaalne kaamera», et tema Semjonovile Tallinna teenetemärki ei annaks.

Keit Pentus-Rosimannus: Keskerakonna leping Putiniga kehtib jätkuvalt

Reformierakondlasest riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus ütles õhtul pressiteate vahendusel, et Semjonovile auraha andmine näitab, et Keskerakonna leping Putiniga kehtib jätkuvalt. «Eile väitis praegune peaminister Ratas mulle parlamendi puldist, et tema partei lepingut Putini parteiga pole võimalik tühistada, sest see sisuliselt ei kehtivat. Täna tuli järjekordne kinnitus, et kehtib küll ja kuidas veel,» lausus ta.

Selle lepingu sisulist kehtimist kinnitab tema sõnul tänane Keskerakonna otsus anda auraha tegelasele, kes on siin sisuliselt aastaid toimetanud Eesti Kaitsepolitsei hinnangul Venemaa mõjutuspoliitika tööriistana. «Kogu see paatos, millega peaminister eile meie julgeolekupoliitikast ja hübriidohtudega võitlemise olulisusest parlamendis kõneles, on tema enda partei tänase otsusega naeruväärseks muudetud. Sama vana Keskerakond. Savisaarega või ilma. Midagi pole muutunud,» lisas Pentus-Rosimannus.

Tarmo Kruusimäe: tegu on mõjuagent Savisaare pärandiga

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liige Tarmo Kruusimäe teatas eile õhtul pressiteate vahendusel, et IRLi Tallinna piirkonna juhatus hääletab Tallinna linnavolikogus linna teenetemärkide annetamise otsuse vastu, kuna tunnustatavate inimeste seas on ka Semjonov, kes on väidetavalt tegutsenud Venemaa huvides Eesti riigi vastu.

«Tänavu on nimekirjas väga palju tublisid inimesi, kes on tõepoolest tunnustuse väärilised – Rein Ottoson, Heino-Enn Arpo, Helgi Sallo, Jaan Talts ja mitmed teised. Olete tunnustust väärt ja vabandame kogu südamest, et ei saa ühe tõrvatilga tõttu toetada tänavust teenetemärgi saajate nimekirja,» ütles Kruusimäe.

«Tundub, et Aleksei Semjonovi üles seadmine teenetemärgi kavalerina ei ole pelgalt tööõnnetus, vaid tegu on mõjuagent Savisaare pärandiga, kelle tõttu on Keskerakondlikul linnavalitsusel endiselt kohustus tunnustada Kremli käsilasi,» lisas Kruusimäe, kelle sõnul ei sobi vähem kui kaks aastat tagasi teadliku laimu ja valefaktide levitamise eest süüdi mõistetud inimene mitte mingil juhul Tallinna teenetemärgi kavaleriks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles