Lasnamäe linnaosavanem maksis enesereklaami eest omast taskust (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavanema Maria Jufereva reklaam Laagna tee sillal.
Lasnamäe linnaosavanema Maria Jufereva reklaam Laagna tee sillal. Foto: Pm

Linnavolikogu reformierakondlasest liige Õnne Pillak kahtlustas Lasnamäe linnaosavanemat Maria Juferevat maksumaksja raha eest valimiskampaania tegemises. Tegelikult maksis Jufereva kahe plakati eest omast taskust.

Volikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Pillak teatas, et soovib linnapea kohusetäitjalt Taavi Aasalt saada selgitusi Lasnamäe kanalisse ülespandud linnaosavanema Maria Jufereva reklaamide rahastamise kohta.

«Nende plakatite eest maksin mina ise. Ei linnaeelarve ega linnaeelarve sellest ei kannatanud,» ütles Jufereva Postimehele. Kahe Laagna teele paigutatud plakati eest tuli tal tasuda 571 eurot.

«Ülemiste vanake, puuriidad ja kartulikotid Vabaduse väljakul ning Hiiu staadioni avamisplakatid on vaid mõned näited Keskerakonna kampaaniatest, mille maksid kinni tallinlased. Arvestades linnajuhtide varasemaid harjumusi kasutada linnaeelarvet oma erakonna kampaania rahakotina, siis tahtmatult tekib küsimus, kes maksab linnajuhtide plakatite eest,» küsis Pillak täna laiali saadetud pressiteates.

«Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe sõnul ei ole probleem plakat ise, vaid see, kui reklaami tegemise ja ülespanemise arve maksab kinni Tallinna maksumaksja. Küsimus on, kes maksis Lasnamäe linnaosavanema reklaami eest? Kas Keskerakond kasutab jälle maksumaksja raha oma valimiskampaaniaks? Kas linnavalitsus on teinud allahindlust Keskerakonnale sarnaselt linnaosavalitsuse mõne nädala tagusele sotsiaalmeedia reklaamile,» seisab pressiteates.

«Ühe erakonna valimiskampaania kinni maksmine Tallinna maksumaksja rahakotist on vale ja selline käitumine peab jääma minevikku. Tuleviku Tallinnas ei maksta kinni ühegi erakonna valimiskampaaniat linnaeelarvest,» lubas Pillak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles