Pai vastulause: linnaosavanema väited minu töö kohta on pahatahtlikud ja solvavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai
Meelis Pai Foto: Sander Ilvest

Raimond Kaljulaidi  väited minu töö kohta Salme kultuurikeskuses ja Salme kultuurikeskuse töö ja töötajate kohta on äärmiselt pahatahtlikud ja solvavad, teatab Salme kultuurikeskuses töötanud Meelis Pai vastuseks linnaosavanema ettepanekule ta töölt vabastada.

Meelevaldne siseauditi tõlgendamine, viited lepingutele jne on justkui väljavõte propagandaraamatust vastase moraalseks hävitamiseks. Kõik sõlmitud lepingud on koostatud Põhja-Tallinna linnaosa vastavate ametiisikute poolt ja hangete piirsummad on saanud nende heakskiidu.

Üldsusele valetamine, justkui oleks auditit alustatud juba jaanuari algusest iseloomustavad väga selgelt inimest, kelle ainukeseks sooviks on üle laipade minnes poliitilist profiiti lõigata.

Härra Kaljulaid kasutas oma mõjuvõimu ja tema otsesel käsul toimusid  Põhja Tallinna linnaosa tellimisel 2016. aastal kolm tasuta etendust Põhja-Tallinnas ja Salme kultuurikeskuses. Kusjuures kattis etendustes osalenud näitlejate esinemiskulud ja tasud Salme kultuurikeskus. Sellega tekitati otsest kahju ca 6500 euro ulatuses. Tallinna linnavalitsuse määruse järgi on linnaasutustel keelatud osutada sponsor- või mõne muu tegevuse kaudu tasuta teenuseid.

Kõik need kolm etendust olid kantud Raimond Kaljulaidi soovist oma isikut propageerida maksumaksja raha eest.

Kogu negatiivne meediakampaania on ajendatud soovist minu tasalülitamiseks peale seda, kui avalikustasin Tallinna linnahalli projekteerimishankel toimunud tegevuse. Miks ei ole sisekontrolli kaasatud juhtumisse, kus linnahalli juhatuse liige käis arhitekt Raine Karbi kinnitusel  teda veenmas, et ta annaks autoriõigused koheselt üle Allianss Arhitektid OÜ-le? Sellega tekitati olukord, kus enampakkumisel sai osaleda ainult eelpool toodud ettevõtte ja algse tööde hinna, 6,2 miljonit euro asemel tegi Allianss Arhitektid OÜ 9,7 miljoni euro suuruse pakkumise.

Härra Kaljulaid, kes on väidetavalt Keskerakonna kampaaniameister ja juht, peaks selgitama, kuidas sellised asjad juhtuda saavad ja kuhu või kellele oleks läinud tekkiv hinnavahe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles