Fotod: Vabaduse väljakul tähistati Tallinna bussiliikluse 95. aastapäeva

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval tähistas Tallinna Linnatranspordi AS Vabaduse väljakul Tallinnas regulaarse bussiliikluse alustamise 95. aastapäeva.

TLT juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul meenutab bussiliikluse aastapäev meile ühistranspordi tähtsust linna arengus. «Buss on jäänud läbi aegade tallinlaste soosituimaks liikumisvahendiks. Vaadates tagasi ajalukku, oskame hinnata neid positiivseid muutusi, mida bussitransport on üheksa ja poole kümnendi jooksul läbi teinud. Teekond esimesest, end vaevu Tartu maantee tõusust üles vedanud Daimlerist tänapäevaste hübriidide ja Euro 6 saastenormidele vastavate MAN-i linnaliinibussideni on muljetavaldav. Tasuta ühistranspordi maailmapealinnal Tallinnal on, mille üle uhkust tunda,» lausus Tamm.

22. mail 1922 sai ettevõtja Fromhold Kangro Tallinna linnavalitsuselt loa viie regulaarse bussiliini avamiseks. Esimene buss, milleks oli Saksamaalt toodud pruugitud Daimler, sõitis Vene turult Tartu maantee kaudu Lasnamäe veerule sama aasta 27. mail.

Aastapäeva puhul sai Vabaduse väljakul tutvuda nii ajalooliste ühissõidukite kui moodsata bussidega. Esindatud oli ka Volvo elektribusside tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles