Tallinn lööb BWMi prügiturult minema (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnale kuuluvad prügiveokid.
Tallinna linnale kuuluvad prügiveokid. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linn vabaneb jäätmefirmast Baltic Waste Management, mis on võitnud mitu jäätmeveo hanget, kuid pole oma tööga hakkama saanud.

Alates eelmise nädala lõpust veab Nõmmel jäätmeid Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus (TJT). «Tuleb nentida, et Baltic Waste Management (BWM) seal oma ülesannetega toime ei tulnud ja nii Nõmmel kui Lasnamäe 10. piirkonnas, kus BWM prügiveoga tegeles, on see ettevõte asendatud TJTga,» ütles linnapea kohusetäitja Taavi Aas.

«Viimaste päevade andmed Nõmmelt on sellised, et tekitavad teatud rahulolu. Olukord on paranemas. Ma ei julge täna veel öelda, et kõik on hästi, aga kindlasti on olukord märgatavalt paranenud. Ja ma usun ja loodan, et nende päevade sees saab Nõmme prügiveo teemale joone alla tõmmata,» lisas ta.

Aas rääkis, et BWM on mitmes korraldatud jäätmeveo hankes tunnistatud parimaks pakkujaks ja arvestades selle firmaga Nõmmel ja Lasnamäel tekkinud probleeme, on linnavalitsus otsustanud, et nendes hangetes BWMiga edasi ei minda.

«See ettevõte ei ole oma tööga hakkama saanud. Haaberstis ja Kristiines oli BWM edukas. Kui see firma kõrvale jätta, siis paremuselt järgmise pakkumise on nendes piirkondades teinud Jaaksoni Linnahooldus. Tänaseks on OÜ Jaaksoni Linnahoolduse ära ostnud Eesti Keskkonnateenused (EKT). Me ootamegi EKTd lepingut sõlmima. Ja kui EKT ja Ragn-Sells on varem rääkinud, et nad tunnevad ennast jäätmeturult kõrvale jäetuna, siis nüüd on EKT-l hea võimalus tõestada, et nad on endiselt huvitatud Tallinnas jäätmete vedamisest. Ma arvan, et nüüd on neil õige hetk ennast tõestada,» rääkis Aas.

Nõmmel ja Lasnamäel peaks muutuma vaid teenuse kvaliteet, sõlmitud lepinguid pole vaja muuta.

Haaberstis ja Kristiines hakkab korraldatud jäätmevedu toimima nii, et elanikud sõlmivad lepingu linnale kuuluva TJTga, kellel on omakorda leping hankel teiseks jäänud jäätmefirmaga. Arveid esitab ja raha kasseerib linn, mitte jäätmevedaja.

«TJT on jäätmeveo üle võtnud Nõmmel ja Lasnamäe 10. piirkonnas. Täna hommikuse seisuga on kõik autod välja saadetud. Kummaski piirkonnas töötab kolm jäätmeveoautot, mis on nende piirkondade jaoks optimaalne,» ütles TJT juhataja Kertu Tiitso.

«Klientidega suhtlemine on paranenud, meilihaldus toimib, klienditeenindus võtab kõnesid vastu ja kaebuste arv on vähenenud. See annab meile kindlustunde, et me saame oma tööga hakkama,» lausus Tiitso.

Tema sõnul on ka Kesklinna piirkonnas alates homsest uus olukord, kuna seal seni korraldatud jäätmeveoga tegelenuid Ragn-Sells ütles lepingu üles. TJT pakkus inimestele võimalust, et võtab kõik kliendid üle. «Kui klient sellega nõustus ja tellis jäätmeveo TJT-lt, siis on tal alates homsest jäätmevedu korraldatud samadel tingimustel kui siiani. Hind ei muutu, graafik ei muutu ja loodame et ka teenuse kvaliteet ei muutu. Tänaseks on meile nõusoleku andnud ligi 90 protsenti Kesklinna klientidest. See oli meile ootuspärane, me oleme sellega rahul. Homsest võib kesklinnas näha TJT logodega jäätmeveokeid,» rääkis Tiitso.

«Tänase päeva seisuga BWM Tallinnas teenust ei osuta ja me ei plaani ka tulevikuks seda, et ta võiks siin teenust osutama hakata,» kinnitas Aas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles