Kohus peatas ajutiselt Reidi tee ehitusloa (7)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reidi tee.
Reidi tee. Foto: Juho Kalberg / Kaupo Kalda

Tallinna halduskohus rahuldas tänase määrusega mittetulundusühingu Eesti Roheline Liikumine  esialgse õiguskaitse taotluse ja peatas Reidi tee II etapi ehitamiseks väljastatud ehitusloa kehtivuse kuni esimese astme kohtumenetlust lõpetava lahendi tegemiseni.

«Kohus leidis, et esialgse õiguskaitse kohaldamine on vajalik, kuna vastasel juhul võiks keskkond saada kohtumenetluse ajal pöördumatult kahjustatud ning kaebuse eesmärgi saavutamine oleks siis võimatu. Kohtu hinnangul ei ole praegusel hetkel alust pidada kaebust perspektiivituks,» teatas kohtu pressiteenistuse juht Janar Filippov.

«Arvestades asja kaalu ja kiireloomulisust on kohus menetlusosalisi teavitanud, et planeerib asja lahendada hiljemalt käesoleva aasta septembri alguseks. Kohus jättis sama määrusega rahuldamata Tallinna linna taotluse menetluse lõpetamiseks kaebuse esitamise tähtaja ületamise tõttu,» lisas ta.

Mõlemad määruse resolutsiooni punktid on menetlusosaliste poolt vaidlustatavad määruskaebusega 15 päeva jooksul määruse kättesaamisest.

MTÜ Eesti Roheline Liikumine esitas halduskohtule kaebuse, millega taotletakse mere äärde kavandatud Reidi tee ehitusloa tühistamist. Ühtlasi taotles kaebaja ka esialgset õiguskaitset ehk Reidi tee ehitusega seotud protsesside peatamist kohtumenetluse ajaks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles