Metlev esitas valeväljakutse eest Klandorfi peale politseile avalduse (36)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti pommirobot kontrollis linnavalitsuse ette toodud prügikotti.
Päästeameti pommirobot kontrollis linnavalitsuse ette toodud prügikotti. Foto: Päästeamet

Vaba Tallinna Kodaniku valimisliidu liige Sergei Metlev saatis politseile väärteoteate, milles palus võtta vastutusele Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi, kes andis korralduse kutsuda prügikottide juurde demineerijad.

Metlevi sõnul andis Klandorf korralduse teatada häirekeskusele pommiohuga prügikottidest linnavalitsuse ees, kuigi oli teadlik, et tegu on Tallinna prügikriisist väsinud kodanike meelsusavaldusega.

Demineerijad olid sunnitud sulgema tipptunnil suure liikluskoormusega peatänava ning õhkima veekahuriga prügikotte.

«Klandorf on andnud munitsipaalpolitsei ametnikule ebaseadusliku korralduse teha eritalitlusele valeväljakutse. Tegemist on tahtliku rikkumisega, mis vastab karistusseadustiku paragrahvile 278, mis näeb ette rahatrahvi kuni 1200 eurot või aresti. Klandorf tekitab seadust rikkudes hirmu ja kahtlustamise õhkkonda, et takistada kodanike sõnavabadust, mida antud juhul kasutati prügiaktsiooni kujul Tallinna prügimajanduse aina süvenevale kriisile tähelepanu juhtimiseks,» ütles Metlev.

Klandorf: kas politsei väljakutsumine on väärtegu?

Kalle Klandorf ütles, et ei arva, et Metlevi süüdistusi tasuks väga tõsiselt võtta. «Ma ei saa aru, miks ta mind süüdistab,» sõnas ta. «Kas politsei väljakutsumine on väärtegu?»

Klandorf lisas Metlevi avaldust kommenteerides, et «kui inimene on loll, siis on pikaks ajaks.»

Klandorf selgitas, et oli eile juba majast lahkunud, kui munitsipaalpolitsei direktor talle teatas, et linnavalitsuse ees on kahtlased kotid. «Siis ma ütlesin, et loomulikult me ei puutu kahtlaseid kotte, selleks on olemas politsei, kes võtab otsuse vastu. Ütlesin, et tuleb helistada politseisse,» rääkis Klandorf.

«Siis helistas politseisse ilmselt see munitsipaalpolitsei töötaja, kes valves on. Politseist tuli kohale välijuht, kes hindas olukorda, et ka tema ei hakka neid prügikaste tõstma ja ilmselt kutsus siis kohale pommirühma. Pommirühm hindas olukorda, et nemad ka sinna kättpidi külge ei lähe. Panid pommiroboti sõitma ja pommirobot hävitas need kotid.»

Päästeameti teatel said demineerijad, päästjad, politsei ja kiirabi reedel kell 16.06 teate, et Tallinna linnavalitsuse ette toodi kaks musta prügikotti. Liiklus Vabaduse väljaku ümber pandi kinni ja demineerijad tegid kindlaks, et kottides oli prügi.

Politsei alustas prügikoti linnavalitsuse ette toonud 43-aastase mehe suhtes väärteomenetluse avaliku korra rikkumises.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles