Tallinn: tõhus kontroll tõstab piletitulu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduõiguse kontrollimine Tallinna ühistranspordis.
Sõiduõiguse kontrollimine Tallinna ühistranspordis. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus teatas, et augustis laekus ühistranspordi piletimüügist enam raha kui mullu samal ajal ning see näitab, et riigikohtu lahendist tulenenud segaduste aeg piletite kontrollimisel on läbi.

Ühissõidukite piletitulu kasv näitab, et riigikohtu lahendist tulenenud segaduste aeg, mil Tallinna ühistranspordis harrastati kontrolli puudumisel piletita sõitmist, on tänu munitsipaalpolitsei kontrolliüksuse tööle rakendamisele lõppenud, teatas Raepress.

Augustis laekus piletimüügist 24,8 miljonit krooni, mis on 8 protsendi võrra rohkem kui läinud aastal.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul näitab tõhusalt kasvanud trahvisummade kõrval linnapolitseinike töö tõhusust ka viimastel kuudel kasvanud piletitulu.

«Peale seda, kui linn ei saanud kohtuotsusest lähtudes piletikontrollis kasutada lepingupartnerina firmat Ühisteenus, tekkis bussides, trammides ja trollides olukord, kus karistamatult jäeti sõidu eest tasumata,» kirjeldas Aas valitsenud olukorda. «Nüüdseks oleme suutnud olukorra üle kontrolli saavutada ning arve vaadates tundub praegune seis isegi parem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles