Nõmmel hoiti ära elavhõbedareostus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala lõpus avastas tähelepanelik Nõmme elanik Värsi tänava garaažide alalt kahtlase klaaspudeli.

Päästeameti erikeemiatalitus tuvastas, et tegemist oli umbes kilogrammi elavhõbedaga. Linnaosavalitsus korraldas elavhõbeda transpordi ohtlike jäätmete kogumiskohta.

Nõmme linnaosa vanema Tiia-Liis Jürgensoni sõnul pole teada, mis asjaoludel elavhõbedat täis klaaspudel garaažialale oli sattunud. «Värsi tänava garaažide piirkond valmistab linnaosale pidevalt muret, kuna üsna tihti veetakse sinna ebaseaduslikult kõikvõimalikke jäätmeid. Täname kodanikku, kes kahtlasest pudelist Tallinna abitelefonile teada andis. Tegemist on õnneliku juhusega, et klaaspudel polnud purunenud ja kilogramm elavhõbedat keskkonda sattunud. Garaažide vahetus läheduses asuvad elumajad ning sinna oleksid võinud ka lapsed mängima sattuda,» märkis linnaosavanem.

Kokkupuude suure koguse elavhõbedaga võib tekitada elavhõbedamürgistuse, mis võib põhjustada surma või püsiva aju- ja neerukahjustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles