Tallinna venekeelset ajalehte asub juhtima Aleksandr Tšaplõgin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsuse venekeelne portaal Stolitsa.
Tallinna linnavalitsuse venekeelne portaal Stolitsa. Foto: Stolitsa

Tallinna linnavalitsuse venekeelse häälekandja Stolitsa uus peatoimetaja on alates esmaspäevast ajakirjanik ja telesaatejuht Aleksandr Tšaplõgin.

Tallinna meediajuht Leo Vaino ütles BNS-ile, et Tšaplõgin asus juhtima nii paberväljaannet kui ka selle elektroonilist versiooni. Väljaande senisele peatoimetajale Viktoria Jürmannile tehti ettepanek jätkata tööd toimetuses.

«Ajaleht on viimasel ajal positsioone operatiivsuses ja huvitavuses mõnevõrra kaotanud,» põhjendas Vaino Stolitsa juhtkonnas muutuste tegemise vajadust. Ta lisas, et toimetuses töötab praegu kuus inimest ja koondamisi pole ette nähta.

Vaino sõnul on Stolitsa elektroonilise ja paberväljaande rahastamine käinud Tallinna linna põhieelarvest, see on olnud stabiilne ja muutumatu juba viimased kolm aastat.

Stolitsa trükitiraaž on 40 000. Tellijate arv tõusis sel aastal 22 000-ni, valdavalt on need pealinna ja selle ümbruse elanikud. EMOR-i küsitlusandmete järgi võib Stolitsa paberväljaande ja elektroonilise versiooni lugejate hulk ulatuda 85 000 inimeseni.

Tallinna linnavalitsus annab välja analoogset eestikeelset ajalehte Pealinn. «Stolitsas ilmuvatest kirjutistest moodustavad kuni 30 protsenti tõlked Pealinnast,» ütles Vaino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles