Pildid: politsei andis hõberemmelga kaitsjatele ööpäeva lahkumiseks (20)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei käis täna hommikul Tallinnas Haabersti linnaosas ristmiku ehitusele ette jääva hõberemmelga kaitsjatega rääkimas ning andis neile korralduse homme hommikuks lahkuda.

Politsei ütles puu kaitseks laagrisse kogunenud aktivistidele, et nad peavad lahkuma hiljemalt homme hommikul kella 8ks.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava sõnul selgitasid korrakaitsjad inimestele, et seaduse mõttes on puukaitsjate tegevus omavoliline sissetung, kuna nad on piiratud ja märgistatud ehitusala keelutsoonis.

«Keelualas viibinud inimestele selgitati põhjalikult rikkumise sisu ning neile tehti ettekirjutus vabastada ala homme hommikul kella 8ks,» ütles Aava.

Karistusseadustik näeb omavolilise sissetungi eest ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Puukaitsjatega oli täna hommikul ühinenud ka riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Peeter Ernits, kes tegi eile õhtul üleskutse tulla täna hommikul hõberemmelga juurde, et takistada selle mahavõtmist.

«Head sõbrad, Haabersti rist tuleb korda teha, kuid mina väärika puu langetamisega ei nõustu. Põlispuud on linna au ja uhkus. Looduskaitse üksikobjektidena on Tallinnas kaitstud 74 puud. Need 74 on nagu vanajumala enda selja taga, kuid 800 silmapaistvat puud ei kaitse keegi,» kirjutas Ernits.

Tema sõnul tuleks Haabersti ristmiku projekti veidi muuta ja puu säilitamine oleks täiesti võimalik.

Ernits oli hõberemmelga juures ka täna hommikul puukaitsjaid toetamas. «Meid võidakse siit ju jõuga ära viia, aga riigikogu liikmele ei tohi nad midagi teha,» panid aktivistid talle suuri lootusi. Ernits lubas kindlasti võtta ühendust ka praegu Prantsusmaal viibiva peaministri Jüri Ratasega ning nõuda tema resoluutset sekkumist.

Riigikogu liige ja puukaitsjad leidsid üheskoos, et homme varahommikuks tuleks kohale kutsuda võimalik suur hulk hõberemmelga säilimise toetajaid.

Kodanikuaktivistid asusid mai lõpus Paldiski maantee 161 maja juures hõberemmelga juurde laagrisse, et takistada selle mahavõtmist. Puu vanuseks hinnatakse umbes sada aastat. Paldiski maantee hõberemmelgat ei ole linnavalitsuse sõnul võimalik säilitada, kuna liikluskorralduslikult toimiva Haabersti ristmiku rajamiseks puudub realiseeritav alternatiivne tehniline lahendus.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles