Traktorivaras lõhkus Stroomi rannas pinke ja riietuskabiine (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varahommikul lõhkusid vandaalid Stroomi rannas riietuskabiine ja pinke, kasutades selleks traktorit.

Rüüstamistöö pandi toime ranna Kopli-poolses otsas, lõhkumisel kasutati traktorit, mille rehvijäljed jäid rannaliivale. Politsei kutsus kohale ranna hooldaja, kes nägi rüüstamistööd pealt. Kurjategijatel õnnestus sündmuskohalt põgeneda.

«Esialgsetel andmetel oli tegu ärandatud traktoriga, mis ei kuulunud ei ranna hooldustöödega tegelevale firmale ega ka rannapargis renoveerimistöid tegevatele ettevõtetele. Juhtumiga tegeleb politsei, algatatud on kriminaalasi.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on vandaalid lõhkunud kolm rannakabiini ja kolm pinki, mille taastamine ei ole enam võimalik.

«Uskumatu, et samal ajal kui linn kulutab suuri summasid meie kauni Stroomi rannapargi rekonstrueerimisele, leidub inimesi, kes linnavara sellisel brutaalsel moel lõhuvad. Loodan, et politseiuurimine käib kiiresti ja kurjategijad saavad väljateenitud karistuse,» ütles Kaljulaid

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus pingutab, et likvideerida rüüstamistöö tagajärjed võimalikult kiiresti. Kuna uue rannainventari tellimisega ja valmistamisega läheb aega, siis olemasolevad pingid ja rannakabiinid hajutatakse ühtlaselt kogu rannariba ulatuses. Uute pinkide ja kabiinide tellimine ja paigaldamine läheb linnale maksma ligikaudu 5500 eurot.

Stroomi rannapargis jätkuvad mahukad renoveerimistööd, mille tulemusena uuendatakse täielikult kogu pargi- ja rannainventar ning korrastatakse igas mõttes randa ja selle ümbrust. Uuendamistööde käigus tehakse korda pargiteed, paigaldatakse uued pingid nii pargi- kui ka rannaalale, samuti prügikastid, viidapostid ja infotahvlid ning uuendatakse lõkkekohti. Peamised tööd lõpetatakse juuli keskel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles