Tallinna botaanikaaia direktor esitas lahkumisavalduse (4)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Kähr.
Karmen Kähr. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus vabastab tõenäoliselt järgmisel nädalal ametist Tallinna botaanikaaia kauaaegse direktori, Keskerakonda kuuluva Karmen Kähri.

2009. aastast botaanikaaeda juhtinud Kähr esitas mitteametlikel andmetel lahkumisavalduse asutuses tekkinud erimeelsuste pärast.

Tallinna keskkonnaameti juhataja Relo Ligi ütles Postimehele, et botaanikaaia direktori vabastab ametist linnavalitsus järgmisel kolmapäeval.

Kähr ise ütles botaanikaaia pressiteates, et lahkub ametist omal soovil, olles botaanikaaeda juhtinud rohkem kui kaheksa aastat. «Teemavaldkondi, millega kaheksa aasta jooksul botaanikaaias olen tegelenud, on olnud mitmeid, kuid olulisemateks pean nendest töötajate olulise palgatõusu välja võitlemist 2014. aastal, uue ja moodsa kollektsiooniala rajamist Meelte aias, territooriumile piirdeaia paigaldamist kollektsioonide vandalismi eest kaitsmiseks ning külastajate arvu suurendamist 60 000ni,» ütles ta ning avaldas lootust, et juba algatatud projektid ei jää seisma ning uus juht viib need edukalt ellu.

Uue juhi leidmiseks kuulutab botaanikaaia teadusnõukogu välja konkursi ning esitab kandidaadi seejärel ametisse nimetamiseks linnapeale.

Varem keskkonnaametis linnaaednikuna töötanud Kähr on Tallinna botaanikaaeda juhtinud alates 2009. aasta oktoobrist. Keskerakonda kuulub ta 2003. aastast.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles