Pildid ja video: Põhja-Tallinnas oli neljakorruselises kortermajas tulekahju (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal puhkes tulekahju Tallinnas Nisu tänaval neljakorruselises kortermajas. Esialgsetel andmetel oli tegemist gaasiplahvatusega. Kaks perekonda majutati ajutiselt sotsiaalmajja.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirsi sõnul sai häirekeskus täna kell 14.02 teate, et Põhja-Tallinnas aadressil Nisu 28 on suur tulekahju. Põlengus sai kannatada üks mees, kelle kiirabi viis haiglasse. Lisaks vaatas kiirabi sündmuskohal üle kaks inimest.

Kohapeal on näha, et neljanda korruse korteri kolm akent on täielikult söestunud ja korter on seest tugevalt kahjustada saanud. Ka kõrvalkorter on kahjustada saanud.

Tuli jõudis kiiresti katuse alla ning seal süttinud soojustusmaterjal levitas põledes mürgist suitsu. Päästjad tegelesid katuse kustutamisega. Nisu tänav suleti liikluseks, mistõttu palus päästeamet liiklejail valida teine marsruut.

Pelgulinlased kirjeldavad Facebooki grupis, et nad kuulsid mitut pauku, mis võib viidata sellele, et tegemist oli gaasiplahvatusega. Väidetavalt kuuldi pauku ja tunti vibratsiooni isegi Kaera, Heina ja Roo tänaval. Ka päästeametist kinnitati Postimehele, et esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse neljanda korruse korteris toimunud gaasiplahvatusest.

Ühtlasi teatas amet Twitteri vahendusel, et inimesed, kelle kodu on Nisu tänava põlengu tõttu kannatada saanud ja kes vajavad öömaja, saavad pöörduda linnaosavalitsuse poole. Kontaktisik on Magnus Kiis (tel 645 7060).

Kiis ütles Postimehele, et esialgu pole teada, kui paljud majaelanikud linnaosa abi võivad vajada, sest ei elanikud ega ametnikud pole veel majja pääsenud.

Majas on kustutustööde tõttu elekter välja lülitatud ning elamu võib vooluta jääda vähemalt paariks päevaks.

Kell 18.34 oli põleng kustutatud. Kohapeal viibinud ehituseksperdi hinnangul ei ole Nisu 28 elamu varisemisohtlik. 

Neljanda korruse elanikud vähemalt täna koju ei pääse

Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Maksim Rogalski ütles Postimehele, et sündmuspaigal viibis ehitusekspert, kelle otsusest sõltub, kas elanikke saab tagasi majja lubada. Samuti oli kohal linnaosavalitsuse juhtkond. Neljanda korruse elanikud vähemalt täna majja ei pääse.

Nisu 28 elanikel oli võimalik minna Sõle 40 asuvasse endisesse koolihoonesse, kus nad said end pesta, samuti tagas linnaosavalitsus seal neile toitlustuse.

Kaks perekonda – üks eakas abielupaar ning viieliikmeline perekond majutati nende palvel Tuulemaa tänaval asuvasse sotsiaalmajja. Seal on neil võimalik viibida nii kaua, kuni nende korterid taas elamiskõlblikuks tehakse.

Piirkonnas levis põlengu tõttu palju suitsu.
Piirkonnas levis põlengu tõttu palju suitsu. Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles